5 entry daha
  • insanlar tarafından genellikle hafife alınan ve küçümsenen egzersizlerdir.

    insanların bu ve benzeri şeyleri hafife alması ve basit birkaç denemenin ardından herhangi bir etki görmediklerinden dolayı işe yaramıyor sanrısına kapılıp bırakması özellikle günümüz insanının her geçen gün daha da sabırsız bir karaktere bürünmesine ve işleri her daim kısa yoldan hallederek kalıcı bir çözüme ulaşabileceğini zannetmeye olan eğilimine işaret eder.

    öncelikle bu egzersizlere başlamadan evvel beklentilerimizi gerçekçi bir düzeyde tutmamız gerekir (süpermen olmayacaksın mübarek altı üstü ciğerlerini geliştiriyorsun).

    ardından her gün sadece 7-15 dakikayı aşmayacak seviyede basit bir egzersizi uygulamaya koyacaksın. günde 1 kez yapacaksan, sabah uyandığında ya da akşam yatmadan evvel yap. günde 2 kere yapacaksan da sabah uyandıktan sonra akşam yatmadan evvel ve mümkün olabildiğince yemekten 1,5-2 saat sonra dolu olmayan bir mide ile.

    günümüzde çoğu insan doğru düzgün nefes alıp vermiyor. dahası düzgün nefes alabilmesi için düzgün bir şekilde dahi oturmuyor. öne doğru eğik oturmak diyaframın etkili çalışmasını engeller.

    eğer düzenli olarak yaparsanız, ruh halinizde ve vücudunuzda zaman içerisindeki değişimi fark edebilirsiniz (vücuttan kastım karın kası değil kan dolaşımının ve beynin daha verimli çalışması) dediğim gibi mucizevi bir şey beklemeyin sadece daha iyi nefes alacaksınız, ruh hali olarak daha dingin olacaksınız ki bu sürekli huşu içinde takılıp pis pis sırıtma anlamına gelmiyor, eğer anksiyeteniz varsa belli bir noktaya kadar düşecektir bu ya da sinirliyseniz daha az sinirli olursunuz fakat neticede bu tarz şeylerin kökten çözümü nefes egzersizi değildir.

    nefes egzersizinin yanında dik durmaya ve konuşma tarzınıza da özen gösterirseniz gerek sizin kendinize gerekse başkalarının size olan bakış açısının ne kadar olumlu yönde değiştiğini göreceksinizdir.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap