20 entry daha
  • freudyen olmayan yaklaşım. (bkz: #73257250) linkini aşağıda verdiğim mektubu okunarak, iddia edilen iki önermenin de yanlışlığı görülebilir. ben yine de açıkladım bir de en sonda küçük bir sitemim var.

    yazarın söylediğinin tam tersi olarak," eşcinsel kelimesini bile dememiş, dönük demiş" iddiası da sapkınlık iddiası gibi yanlış. hatta yalnızca 1905 yılında yayımlanan cinsiyet üzerine adlı çalışmasında bu terimi kullanmıştır. tabi türkçedeki argoyla "dönme" olarak değil, yönelmiş, oriented manasında.

    komiktir ki kaynağını verdiğim mektupta -yalnızca asılsız iddia ile ilgili olan kısmını çevirdim ancak ilgilenen olursa tamamını da çevirebilirim- şöyle diyor:

    "...oğlunuzla ilgili bilgileri verirken eşcinsel demekten kaçınmış oluşunuzdan oldukça etkilendim. neden bu kelimeyi kullanmaktan kaçındığınızı sorabilir miyim? eşcinsellik'in bir avantaj olmadığı açıktır, ancak bir utanç kaynağı, sapıklık veya alçaltıcı bir şey de değildir ve hastalık olarak sınıflandırılamaz.... eşcinsellere yapılan zulüm `büyük bir haksızlık olmakla beraber bir suç, bir zalimliktir`... "

    buyrun: mektup sayfa 1mektup sayfa2
    ilgili sayfa

    aslında bilgisi, kaynağı olmadan insanlar hakkında atıp tutanlar için de birkaç kelime söylemek istiyordum ancak gerçekten artık bunu yapmaktan yoruldum. kendi kendine teşhis koyanlar mı dersin, kahvehaneden hastalık tanımlayanlar mı? hangi birine yetişeceksin?akademiye gelin arkadaşlar, önce 6 sene tıp eğitim ardından 5 sene psikiyatri eğitimi alarak başlayabilirsiniz bu konuyla ilgili araştırmalarınıza. özgürce araştırmalarınızı yapıp ispatlarınızı teorilerinizi ortaya koyun. öyle konuşun. islamın yasakladığı her şeyi de hastalık sanmayın. islam dininde yasaklar da izin verilenler de dünyadaki sınav içindir. bu -ınız ve -mayınızları bir nedene oturmanız bu inanışta doğru değildir.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap