27 entry daha
  • hiv taşıyıcısı kadın antiretroviral tedavi görüyorsa ki hamileliğin takibi sırasında görmüş olması kuvvetle muhtemeldir, bu durumda kandaki viral yükü undetectable olmuştur. yani saptamayacak derecede düşüktür ve bulaştırma riski sıfıra yakındır.

    öte yandan iğne batan doktora da yüksek ihtimal önleyici/koruyucu profilaksi tedavisi yapılarak virüs geçmişse daha en başında dokulara yerleşmeden yok edilmeye çalışılacaktır.

    günümüzde, cinsel yolla hivle enfekte olmuş hiv pozitif doktor bireyler de bulunmaktadır.

    münferit ve detayını tam olarak bilmediğiniz olaylarla başkalarını yargılamayın. bir gün hiç ummadığınız şekilde kendinizi böyle bir şeyin içinde bulmaz, ötekileştirmenin ne demek olduğunu anlamazsınız câhiller sürüsü.

    karı koca hiv pozitif birey olan tanıdığım bir çift bu tür olayların yaşanmasından, ötekileştirilmekten korktukları için abd'de doğum yaptılar aslanlar gibi ikiz negatif bebekleri oldu. korkmayın da hazır elinizde milyonluk telefonlar varken bilgileniverin biraz.

    böyle ameliyatlara girmeyi herhangi bir mantıklı gerekçe olmadan* reddeden doktorlar da hipokrat yeminlerini götlerine sokabilirler. bence bir sakıncası yok.

    detaylı yazılar için (bkz: hiv pozitif/#38107216)
90 entry daha
hesabın var mı? giriş yap