4 entry daha
  • ölmek istemeyen 129? kişiyi biyolojik çürümeyi önleyen bir derin dondurucuda saklanmakta olan kuruluş.

    dondurarak saklama işlemi şöyle işler: ilgili taraf hayat sigortası poliçesini imzalayarak vakfa devreder. ölüm resmen ilan edildikten sonra ise alcor bilgilendirilir ve yerel bir ekip ölü ile ilgili işlemleri yapmak üzere hızla devreye girer.

    ekip, ölüyü hemen bir buz banyosuna yerleştirir. kriyo-koruyucu perfüzyon olarak anılan süreçte, vücut soğudukça hücrelerin zarar görmemeleri için 16 farklı kimyasalın vücutta dolaşımı sağlanır. ölü, bundan sonra işlemin son aşaması için mümkün olduğunca hızlı biçimde alcor'un ameliyat salonuna alınır. vücudu, burada bilgisayarlarla denetlenen ve çok düşük sıcaklıklardaki azot gazının dolaşımını sağlayan fanlar aracılığıyla soğutulur. işlemin bu aşamasında gözetilen hedef, buz oluşumunu önlemek için vücudun bütün kısımlarını mümkün olduğunca hızlı biçimde -124° c'nin altına soğutmaktır. yaklaşık 3 saat süren bu işlemin sonucunda vücut artık camsı hale gelmiş, yani buzdan arınmış olduğu kararlı bir duruma ulaşmıştır. bunu izleyen iki hafta içinde de -196° c'ye soğutulur.

    bu arada bütün vücudu dondurmayı yeğleyen müşteriler de vardır. yalnız başın korunması daha ucuz bir seçenektir. ameliyat masasındaki gövdeden ayırma işlemi sırasında baş, diğer seçenekte olduğu gibi kan ve diğer sulardan arındırılır ve bunların yerine dokuları sabitleyen sıvılar eklenir. (bütün vücut 200k$ , kafa 80k$'dan başlıyor. fiyatlar ve daha fazlası için tık)

    işlemin sonunda müşteriler, içinde çok düşük sıcaklıklara kadar soğutulmuş bir sıvı bundan dev çelik silindirleri alınırlar. kendilerini öpüp uyandıracak prensi bekleyecekleri yer artık burasıdır. eğer donmuş ölüleri çözüp hayata döndürme teknolojisi bir gün gerçek olursa bu kişiler tanesi 500 milyon dolardan satışa sunulacaktır. **

    kaynak: david eagleman, the brain

    (bkz: bedeni dondurulan 14 yaşındaki kanserli kız/@elian)
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap