1 entry daha
  • 1995 eylülünde piyasaya sürülmesiyle birlikte britanya'da daily mail başta olmak üzere birçok tabloid gazetenin hışmına uğramış bir ecstacy* hikayesidir. malumunuz bizim için x olan, onlar için e. wizz de amphetamine ya da speed için kullanılır. uyarıcı * uyuşturucular ve rave kültürü üzerine bir nevi sosyal eleştiri.

    jarvis bey'in kapağında 11 şekille origami hesabı kağıt katlayarak paket yapma tarifi verdiği bu single karşısında "ban this sick bastard!" buyurmuştu o zamanlar daily mail. paket tarifindeki gizli amacın gençliğe bir gece klübüne nasıl ecstacy sokulacağını göstermek olduğunu iddia ediyorlardı. oysa ki "gece bi tane attın mı iyi ama, ertesi gün olunca anılyosun dünyanın kaç bucak olduğunu" şeklinde dilimize çevrilebilecek "in the middle of the nite, it feels alright but then tommorow morning. oh then you come down" şeklindeki nakaratı dinleyen her genç beyin, aslında şarkıda fazla da bir özendirme söz konusu olmadığını anlayabilirdi. ne bir lucy in the sky with diamonds * * durumu söz konusudur burada aslında ne de hatta ebeneezer goode *. şöyle de birkaç dipnot düşülmüştür single kapağına durumu aydınlatma adına:

    "the summer of '89: centreforce fm, santa pod, sunrise 5000, "ecstacy airport", ride the white horse, the strings of life, dancing at motorway service stations, falling asleep at the wheel on the way home. there's so many people-it's got to mean something, it needs to mean something, surely it must mean something.

    it didn't mean nothing."
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap