2 entry daha
  • eski ahit'ten apartayım:

    hakimler

    bölüm 12

    yiftah ile efrayim

    1 efrayimli erkekler toplanıp safon'a geçtiler. yiftah'a, "ammonoğulları'yla savaşmaya gittiğinde bizi neden çağırmadın?" dediler, "seni de evini de yakacağız."

    2 yiftah, "halkımla ben ammonoğulları'na karşı amansız bir savaşa tutuşmuştuk" diye yanıtladı, "sizi çağırdım, ama gelip beni onların elinden kurtarmadınız.

    3 beni kurtarmak istemediğinizi görünce canımı dişime takıp ammonoğulları'na karşı harekete geçtim. sonunda rab onları elime teslim etti. neden bugün benimle savaşmaya kalkışıyorsunuz?"

    4 bundan sonra yiftah gilat erkeklerini toplayarak efrayimoğulları'yla savaşa girdi. gilatlılar efrayimoğulları'na saldırdılar. çünkü efrayimoğulları onlara, "ey efrayim ve manaşşe halkları arasında yaşayan gilatlılar, siz efrayim'den kaçan döneklersiniz!" demişlerdi.

    5 şeria irmağı'nın efrayim'e yol veren geçitlerini tutan gilatlılar, geçmek isteyen efrayimli kaçaklara, "efrayimli misin?" diye sorarlardı. adam, "hayır" derse,

    6 o zaman ona, "şibbolet de bakalım" derlerdi. adam sibbolet derdi. çünkü şibbolet sözcüğünü doğru söyleyemezdi. bunun üzerine onu yakalayıp şeria irmağı'nın geçit veren yerlerinde öldürürlerdi. o gün efrayimliler'den kırk iki bin kişi öldürüldü.

    7 gilatlı yiftah israil'i altı yıl yönetti. ölünce gilat kentlerinden birinde gömüldü.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap