6 entry daha
  • arya stark'ın kurdu ve ayrıca bir rhoynar prensesi.
    rhoyne, valyria tarafından fethedildikten sonra, nymeria, rhoynar'ı dorne'a getirdi ve mors martell'le evlendi. o zamandan beri dorne'da, nymeros martell hanesi hüküm sürmektedir.

    geçmiş
    nymeria sarayının olduğu ny sar'da hüküm sürüyordu. valyrian özgür halkı ejderhalarıyla rhoyne'u fethettiğinde nymeria, hayatta kalan rhoynar'ı essos'tan götürdü. bir zaman nymeria ve mültecileri abulu'da, şimdi kadınlar adası olarak bilinen yaz adaları'ndan biri, yaşadı.

    daha sonra savaşçı kraliçe westeros'ın güneyindeki dorne kıyılarına on bin gemiyle geldi. güneş mızrak'ın martell hanesi'yle ittifak kurdu ve mors martell'le evlenip on bin gemilik rhoynar donanmasını yaktı. martell-rhoynar ittifağı dorne'un tamamını fethetti. nymeria mağlup altı kralı gece nöbetçilerine gönderdi.

    nymeria'nın yaşamı on bin gemi ve kraliçe nymeria'nın aşkları adında iki kitaba ilham olmuştur.

    nymeria'dan "savaşçı kraliçe" diye bahsedilse de bu bir genellemedir. nymeria'nın kendisi teke tek savaşmış biri değildi, ama yetenekli bir general ve kumandandı. (beş kralın savaşı'nda tywin lannister'ın artık bir savaşçı olmasa da westeros'daki en iyi stratejistlerden biri olması gibi) ama nymeria'nın rhoynar mültecilerinden çoğu savaşçı kadınlardı.

    kaynak
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap