57 entry daha
  • akdeniz kulturune asik, balik yemeyi, zeytin yemeyi, raki icmeyi seven, deniz kokusuna tapan, kalabaliktan hoslanan, manzaralara bakarak enerji toplayan, biraz kaosu seven, cok duzenden ve monotonluktan hoslanmayan, sicak-iliman iklimlerden hoslanan, hayalperest, sanatci, yaratici, degisiklik seven turk insanimiza gore uzun sureli yasam icin pek uygun olmayan bir ulke....(kiyi sehirleri(vancouver, victoria, halifax,etc. haric)

    bu ulkeye gocmeden once bi dusunmek lazimdir, sormak lazimdir kendine....

    ben deniz kokusu olmadan, sokak yasaminda biraz degisiklik, hareket gormeden, sakin sessiz, super duzenli yasayabilir miyim? hayatimi huzurlu ve mutlu bi robot olarak, her gun 100 kere tanimadigim insanlar tarafindan thank you, hi, hello diye karsilanarak, hisleri alinmis, hic kotu biseye tanik olamadan, inis cikislar yasamadan, dumduzzz bi hayat yasayabilir miyim?

    yilin 5 ayini -40 derecede gecirmeye , her sabah kapimdaki buzlari ve karlari temizleyerek gecirmeye hazir miyim? ya da temizleyemediysem, kayip buzun ustunde belimi incitmeye hazir miyim?

    soyle bi sokaklarda yurudugumde, bi tane bile degisik bi yapi, ev, park goremiycek olmaya hazir miyim? herseyin standartligina alismayi kabul edebilir myiim?

    en onemlisi, vatan hasreti cekmeye hazirmiyim diye de sormali insan kendine... teyzelerim, halalarim, kuzenlerim, arkadaslarimdan uzak kalmaya, gercek benligimi unutmamak icin, hafif ucundan turkce kitaplar okuyup, turk derneklerine ara sira katilip, turkce sarkilar dowload edip, ara sira turk gazetelerini takip etmeyi kabul edebiliyor muyum?

    millete turkcenin arapca olmadigini, arapca alfabe kullanmadigimizi, ve neden basimizi ortmedigimizi anlatmaya hazir miyim? ataturk'un devrimlerini onlara anlatmaya, ancak pek de ilgilenmediklerini gormeye hazir miyim?

    ermenilerin soykirim yasasini kanada hukumetine cikarttiktan sonra kanada baskent sokaklarinda ermeniler tarafindan turkiye karsiti gosteriler, senlikler yapilmasini elin kolu bagli izlemeye, ve gozyaslarina hakim olamamaya hazir miyim?

    artik gunleri mart, nisan degil de, kendime march, april diye hatirlatmayi kabullenebilir miyim? 4 mart yerine bellegimde march fourth olan en yakin arkadasimin dogumgununu zihnimin farketmiycek olusuna hazir miyim?

    turkceme, turkce ismime bile yabancilasip, millet ismimi sordugunda ismimi soyleyecegime direkt ismimin harflerini teker teker soylemeye hazirmiyim?

    bu yukardaki sorularin siddetle sorulmasini tavsiye ediyorum, kim kanada'ya uzun sureli yasamaya gelmek isterse... kendine sormali insan bu sorulari...herkes icin cok gecerli olmasa bile...benzer deneyimler mumkun...

    kendine yabancilasmaya hazir misin? ya da kendi kimligini kaybetmemek icin buyuk caba sarfetmeye?
2313 entry daha
hesabın var mı? giriş yap