1 entry daha
  • jean luc godard ve anne wiazemsky birlikteliğinin özellikle 68 paris olayları günlerini anlatan bir film. kameraya bakarak konuşma, filmi başlıkları ayırma, renkler, iğneleyici laflar vs. bir sürü godard izine rastlayacağımız sahnelerle dolu bir film. hiç yoktan bunun için bile gayet hoşuma gitti. film sırasında her fırsatta stacy martin'i soymuşlar yahu diye düşünürken sonunda onu da bi şekilde bağlamış ya da önceki sahneleri onun için çekmiş zaten. ha benim işime gelir, o ayrı.

    --- spoiler ---

    sinemada izledikleri, kısa saçlı bir kadının ağladığı film meşhur la passion de jeanne d'arc.

    cannes festivalinin iptal olmasını sağlayarak arkadaşı michel cournot'nun ilk filmi les gauloises bleues'nün prömiyerini cannes'da yapmasını engellemiş ve adamın hayatıyla oynamış belki de. baktım da adam başka da film çekmemiş çünkü. ya da belki de gerçekten kötüydü.

    sonlara doğru intihar girişimini görünce şaşırdım çünkü godard'ın böyle bir girişimi olduğunu bilmiyordum. ona da baktım ve bulamadım. böyle bir şey yok büyük ihtimalle ama niye o zaman öyle bi sahne var bilemiyorum. gerçek değilse yapmasa daha iyiymiş bence.

    --- spoiler ---

    ayrıca stacy martin canlandırdığı anne wiazemsky'den daha güzel.

    edit: tesadüfe bakın ki bugün itibariyle anne wiazemsky hayatını kaybetmiş.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap