8 entry daha
  • https://www.youtube.com/watch?v=njrvhjiidma

    porsche bu arabayı çıkaracağını duyurduğunda bu aracın en az 650 beygir olacağı söylenmişti. sadece bunu duymak huracan'ın fake tur zamanını geçeceğini bilmeme yetiyordu. çünkü bu marka o kadar manyak bir marka ki; turbo çılgınlığının ferrari, aston martin gibi devlere dahi bulaştığı bir dönemde pist araçlarını hala atmosferik çıkaracak ve 4 litreden 500 beygir üreterek 600 beygirlik rakiplerini geçecek kadar aşmış bir şasiye sahip.

    bundan birkaç ay önce 991.2 (facelift) gt3 çıkıp 7:12 attığında en az 6:50'nin altına ineceği belliydi bu arabanın. porsche bu arabayı 50 seneden fazla süredir aynı dizayn felsefesiyle yapıyor ve bugün bile inanılmaz bir şekilde başarılı olabiliyor. aerodinamik olarak modern rakiplerine göre dezavantajlı olmasına neden olan yuvarlak arkası (sürtünme katsayısını artırmak ve arkadan üretilen downforce'u azaltmak gibi yan etkileri var), arka aksın arkasında olan motoru (mid-engine rakiplerine göre büyük bir handikap) ve bu motor konumu nedeniyle fazla agresifleşemediği difüzör dizaynına rağmen 700 beygiri sadece arka tekerlere ileterek bu süreyi yapabiliyor.

    "huracan'ın aktif aerodinamik saçmalıkları ve üstün video editing yetenekleri mi? yok, almayalım teşekkürler. basık bir beetle'ın kıçına 4 litrelik bir motor koyacağız ve arkaya da hayvan gibi sabit bir kanat ekleyeceğiz. şimdilik yeterli bu."

    rekor turun onboard görüntüsü: https://www.youtube.com/watch?v=fh8_2zqz3xm
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap