10 entry daha
  • golden state warriors'un baş temsilcisi olduğu akıcı, kısalara ve alan paylaşımına dayalı oyunu, çok benzer bir yapıda oynayan takım. şöyle benzerlikler kurulabilir...

    goran dragic - stephen curry

    ikisi de hızlı, ikisi de adam geçebiliyor. ikisi de şutör, hem içeride hem de dışarıda ciddi tehdit yaratıyorlar. dragiç curry kadar iyi savunmacı değil; ama savunmada çok da aksadığını düşünmüyorum turnuva genelinde.

    klemen prepeliç - klay thompson

    ikisinin de oyunu temelde şuta dayalı. gerektiğinde penetre ederek ceza kesebiliyorlar. ikisi de arada oyundan düşüyor ve ikisi de patlayıcı. bir anda bakıyorsunuz 8-9 sayılık serilerle takımı taşımışlar, bir an bakıyorsunuz 2-3 airball geliyor üst üste. ikisi de iyi savunmacı değil; ama çok da aksadıkları söylenemez.

    luka doncic - kevin durant

    henüz doncic durant kadar iyi savunmacı değil. henüz doncic durant kadar iyi bir şutör değil. henüz doncic durant kadar iyi bir taşıyıcı değil. ama doncic durant kadar iyi bir ribaundçu, neredeyse ondan daha iyi bir oyun görüşü var. ilk cümlelerdeki henüzler, bu çocuğun 18 yaşında olduğu göz önüne alınırsa, zamanla silinecektir.

    anthony randolph - draymond green

    ikisi de 1-5 arası herkesi savunabilir. ikisinin de belirli bir atletizmi var. ikisinin de dış şutu var. ikisi de asist yapabiliyor. savunmada ikisi de önemli işler yapıyor.

    gasper vidmar - zaza pachulia

    ikisinin de ana görevi rakip uzunu belirli ölçüde kilitleyip, rakip kısalara içeriyi dar etmek. yapabildikleri ölçüde başarılı oluyorlar.

    sonuç olarak eurobasket 2017'yi kazanan slovenya bütün avrupa'ya iki uzunlu ve temeli uzunlara dayanan oyunun yerine artık kısalara va pasör-şutörlere dayalı oyunun geldiğini göstermiştir. çok da keyif vermişlerdir, çok da mutlu etmişlerdir...
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap