7 entry daha
  • yokus asagi inerken halici karsiniza aldiginizda saginizda kalan mekan... taksi soforunun dediklerine -eger ki bindiyseniz- bakmayin, soldaki mekan beyoglu adliyesidir. *
    cep telefonunuz varsa ve kullanmak istemiyorsaniz hemen bahcenin ana kapisinin girisinde sagda danisma diye 1 yer varmis oraya birakabiliyorsunuz.. ya da benim gibi saskin bir sekilde bodoslama dalabiliyorsunuz, kimse dur hemserim nereye ya da aman tertip demiyor.. zira kapinin girisinde cep telefonlari ile konusanlari gorebiliyorsunuz..
    bahcenin arkasina dolanip binaya girdikten sonra uzerinde danisma yazmayan danismanin onunde siraya girip her ne is icin geldiyseniz gelin bir fis aliyorsunuz, gerekli gorulurse orada her is icin kullanilabilen bir dilekce var, onu veriyorlar ve dolduruyorsunuz.. ayrica hangi askerlik subesine gitmeniz gerektigini de belirtiyorlar ki ona gore o katta bulunan sag ve sol koridorlardan birine giriyorsunuz ya da ust kata tirmaniyorsunuz. bu sirada beklerken askerligini daha fazla tecil ettirmek isteyenlerle ve bir an once askere gitmek istedigi halde kasim 2005 e atildigi icin kufur edenlerle bir anda amiyane tabiriyle ahbap oluyorsunuz..
    gordugum kadariyla her dilekce icin oncelikle yollandiginiz askerlik subesinin arsivine ugrayip dilekcenizi kaydettirmeniz gerekiyor.. ki burada arsiv gorevlisi er dilekcenizin arkasina bir kayit numarasi yazarak damgaliyor. sonrasinda hangi arsivin hemen yanindaki askerlik subesine ait olan odaya dalarak en kibar halinizi takinarak memure ya da memur ile goz temeasi kuruyorsunuz ve dilekcenizi uzatiyorsunuz.. aman dikkat! mutlaka en az 2 tane nufus cuzdani `fotokopiniz olsun.. oyle ya da boyle gerekiyor, bina icinde cektirebilirsiniz ama hazirlikli olmak iyidir. sonrasinda dilekcenizi genelde yan odadaki albaya imzalatiyorsunuz ve astegmen e birakiyorsunuz. en azindan yerli askerlik subesindeki sevk belgelerini yabanci askerlik subesine getirtmek isteyen sahsimin basindan gecenler boyle. unutmadan, sevk belgeleri icin astegmen faks cekiyormus, ve belgeler ayin 16 sindan itibaren alinabiliyormus.
    vatana millete hayirli ugurlu olsun.. yaylalar yaylalar..
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap