3 entry daha
  • gerçek adı ''arkady''dir, kimliği gizli tutulur. rus gizli servisinden, süper-asker biriminin yöneticisi olan matsuo tsurayaba ya çalışmaktadır. sovyetler birliği doğumludur fakat sabıka kaydı ve doğum yeri bilinmemektedir/yoktur. aynı zamanda aile kaydı da yoktur. ilk kez x-men in 4.sayısında gözükmüştür.
    omega red , sovyetler birliği tarafından tutulmuş, rus asıllı bir mutanttır. insanüstü dayanıklılık ve güce sahiptir, kollarının iç kısmına sınırsız hareket kabiliyetine ve düşmanlarını caydıracak özelliklere sahip carbonadium dan yapılmış uzun kollar eklenmiştir. carbonadium adamantium gibi güçlü bir metaldir, extra özelliği bükülebilir olmasıdır fakat daha kolay hasar alır. ayrıca vücudunda düşmanları için ölümcül derecede feromon barındırmaktadır, bu sayede onların yaşam güçlerini emip kendine enerji sağlamaktadır.çıplak elle dövüşte mükemmeldir, kgb tarafından özel eğitilmiştir.
    bir mutant olduğundan, hayatta kalmak ve etkili olmak için canlıların yaşam enerjilerini emmek zorundadır. ama carbonadium synth bulursa bunu kullanır ve bu metal sayesinde hayatta kalmayı başarır.

    omega red matsuo tsurayaba tarafından wolverine'i yakalaması için canlandırılmıştır. omega red wolverine'i alt eder ve matsuo ya getirir. daha önceden de wolverine ile savaşmıştır, o zamanlar yanında maverick ve sabretooth da vardır, bu üçlü o zamanlar ajan janice hollenback ve carbonadium synthesizer i kurtarmıştır.
    omega red x-men ile savaşır, psylocke * tarafından yaralanır ve yenilir, buna rağman kaçmayı başarır. sonrasında, soul skinner in zihinsel kontrolünde tekrar savaşır, wolverine ve jubilee yi yakalar fakat ikisi soul skinner in ölümü üzerine kaçar.
    fiziksel özelliklerine gelince, red 6,11 feet boyunda (2 metreden biraz fazla), 425 lbs ağırlığında, kırmızı gözler, sarı uzun saçlar ve bembeyaz bir cilde sahiptir.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap