7 entry daha
  • --- spoiler ---

    son derece acımasız, gaddar ve kötü olan adamın saçına bir gün bir tırtıl düşer, kozasından çıkar ve kelebek olur. adam onu avucunda ezer ancak o günden sonra adamda kanatlar çıkmaya başlar, içindeki meleğin uyanışı da diyebiliriz. bu noktada adamdaki değişim başlar, sert yapısına tutunmak ve içindeki meleği reddetmek için elinden geleni yapar; kanatları keser, kelepçeler, her yolla direnir. ancak o melek bir kere uyanmıştır ve hayata bakışı istese de istemese de geri dönüşsüz değişecektir artık. her bulduğu fırsatta taciz ettiği kadını artık çıplak hayal etmez. hatta kanatları sayesinde kadını elde ettiğinde, onu bulutlarda uçurur ve güvenle geri bırakır. sonra sonra bundan da kötü olan, ancak faaliyete geçmediği veya buna fırsat bulmadığı için kötülüğünü daha önce anlayamadığımız, barmen ve esas adamımızın aşık olduğu karısı ile olaylar birbirini kovalar. kadın da bizim adama aşık olur ve onu sevgisiyle hayata döndürür. en son sevişirler.
    filmin ilk ve son sahnelerini değerlendirirsek, ana problemin sevginin eşlik ettiği cinsellik olduğu sonucuna varabiliriz. belki de bir erkeğin hayatında kadının önemi...

    --- spoiler ---

    'bunun için şartlar oluşmadıkça, bir insanın kötülükte ne kadar ileri gidebileceğini bilemezsiniz'' sosyolojik mesajı çok güzel yedirilmiş filme. ''kötülük de iyilik de bireylerin iradelerine bağlı değildir'' mesajı da aynı şekilde filmin bütünü içine güzelce karıştırılmış, nefis bir yemek olmuş.
    ayrıca filmin adının kötüler ve melekler değil de, ahmaklar ve melekler olmasında anlatılmak istenen zaten incelikle anlatılmış. üzerine çok da bir laf söylemeye gerek yok.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap