3 entry daha
  • joseph murphy tarafından kaleme alınan "bilinçaltının gücü" isimli kitapta şöyle bir örneğe yer veriliyor:

    bir adam geleceği öğrenmek amacıyla bir falcıya gidiyor ve falcı adama 19 ağustos (tarihi yanlış hatırlıyor olabilirim) tarihinde öleceğini söylüyor. adam bu yorumu öylesine ciddiye alıyor ki, beyni tam belirtilen günde çalışmayı durduracak ve hayati fonksiyonlara son verecek şekilde kendini ayarlıyor. gerçekten de adam tam söylenen tarihte ölüyor.

    gelecekten birtakım bilgilerin verilmesinin mümkün olduğunu düşünüyorum. ancak tıbbi öngörüler haricinde, ölüm konusunun buna bir istisna olduğu inancındayım. dolayısıyla olayımızdaki rahmetli kahraman, başkası tarafından dillendirilen kehaneti gerçekleştirecek olayları kendine çekerek, tam söylenen tarihte aramızdan ayrılıyor.

    dolayısıyla söylenen söze dikkat etmek gerekmekle beraber, eğer istediğimiz bir sonuç söz konusuysa yaşamımızı da o söz doğrultusunda şekillendirdiğimiz vakit, kehanet kendini gerçekleştirebiliyor. tabi her durumda böyle olabileceğini iddia etmek, her zaman doğru olmaz. zira bilimsel bulguların henüz açıklamaya yetmediği daha üst prensipler de işe dahil.
63 entry daha
hesabın var mı? giriş yap