44 entry daha
  • bir gruba ait olma sevinci taşıyan bilgili yazarları barındıran ferahlık dairesi.
    görmezlikten geleyim dedim ama dayanamadım. arkadaş siz neyi nasıl elde edeceğinizi bilmiyor musunuz da böyle ''hazır'' bir topluluğa ihtiyaç duyuyorsunuz? misal konu halıysa, halının tarihinden ne bileyim iran halısından, pazırık kurganı'ndan, ilginç bir detaydan bahseden bir yazar otomatikman ilginizi çekmiyor mu? o çok şahane, çok seçkin badi listenize girmeyi ''hak etmesi'' için benzer bilgili/farklı yönlerini diğer entrylerine bakarak ispatlamanız yeterli olmuyor mu? sanattan bahsetmiş mi? evet. kültür? evet. tarih, bilim, edebiyat, din felsefesi,...? evet, evet. ''ilgi alanınız her neyse ve ona evet''se badiniz olmuyor mu rastladığınız kişi? genelde olur, öyle biliyorum. bazen de tam tersi olur. hiç bilmediğiniz bilgi sahalarında yazanları takip edersiniz. öznel bir arayışın sonucunda göze çarpar o yazar isimleri.

    yöntem bu bahsedilen gibiyse ve sözlük kullanımı badi ekseninde şekilleniyorsa zaten tertemiz bir hava içerisindesinizdir. peki bunu kişisel gözlemlerinizle tecrübe etmek yerine türk işi referanslarla halletmek/ çoğaltmak biraz komik gelmiyor mu kulağa?
    - ahmet_06 çok entelektüel bir yazar diyalektik başlığına bakın, siz de ''eqleyin''.
    + tmm ubermenschh__, tşk. şimdi ekoloji başlığında badi avındayım, birazdan oraya da bakarım.

    evet entelektüelsiniz sevgili suserler, ferah bir atmosfer sizin hakkınız. ama ne yazık ki seçkinciliği bile kendi başınıza yapamayacak kadar üşengeçve tembelsiniz. bu yüzdendir ki sizden ancak üçüncü dünya entelektüeli olur. araştırmak, keşfetmek yok. biri bulsun, biz onu takip edelim. her şeyi öğrenelim ama çaba, gayret hak getire: bam bam bam.

    listede çok sevdiğim yazarların ismi var. çıldırma sebebim de onların bu başlığa müdahil olmak için gösterdiği gayret. kendini gerçekleştirmiş bir insan böyle banal şeylerle uğraşır mı benim yaban çileğim! yok yere başlık engelleyeceğim şimdi, ne gerek vardı?
173 entry daha
hesabın var mı? giriş yap