1 entry daha
  • ilk keşfettiğimde her cümlesi hayranlık uyandırmış, ancak konuşmalarını dinlemeye devam edince kendisini çok fazla tekrar ettiğini ve birkaç temel düşüncesini çok geniş bir yelpazeyi açıklamak için kullandığını farkettiğim, marksist ve post modernistlere (çok geniş bir kitleyi atıyor bu kutunun içine) savaş açmış profesör. tekrarcı yapısı konuşmasına da yansımış olacak ki belli başlı kalıpları obsesif denilecek seviyede sık kullanıyor.

    genel olarak vermeye çalıştığı mesajlar çok net ve ben dahil bir çok insanın katılacağı şekilde insanlığın bekası için önemlidir. ama girdap gibi her konuyu bu ana mesajlara çekmek ve bunu yaparken dini arkaplanlara hakettiklerinden fazla yer vermek gibi huyları bir yerden sonra can sıkıyor. faydacılığa hizmet etmediği takdirde gerçeğe gerçek denilemez kafasında bir uç felsefesi de var ki adeta bilimsel düşünceye bir hakaret, katlanılacak gibi değil.

    son dönem cinsiyet muhabbetlerine koyduğu net tavır ve kimsenin dokunmadığı çok önemli meselelere dikkat çektiği (kendini iyi ifade edebilmek münferit güç kaynağıdır, inanç sistemleri bir toplumun çalışması için gereksinimdir gibi) konuşmalarla kendi çizgisini belirlese, farkında olmadan kafası karışık hristiyanların parasına konan kişisel gelişim semineri insancıklarına dönüşmese, çağın en değerli düşünürlerinden biri olacak aslında.
453 entry daha
hesabın var mı? giriş yap