9 entry daha
  • harfleri tetris çubuklarına benziyor. öğrenirken tetris oynayasım gelmese kolay alfabe aslında. telefona tetris yükledim ciddiyim.

    ayağım kırık, kore dizilerine meraklıyım, yatakta elimde telefondan başka eğlenecek başka bir şey yok diye korece öğrenmeye sardım. bu işin çeşitli aplikasyonlarını yapmışlar. olmadı youtube videoları var. ingilizceniz yetiyorsa yattığınız yerden benim gibi ücretsiz olarak dil öğrenmeye kasabiliyorsunuz kendi kendinize.

    kral sejong zamanında bu alfabeyi icat ettiklerinde demişler ki, alim biri bunu öğlen olmadan öğrenir. aptal biri ise en fazla 10 günde öğrenir. (sanırım embesilim)

    14 sessiz, 5 tane çift sessiz, 10 sesli ve 11 birleşik sesli harfi var. (burada bahçelinin kulaklarını çınlatıyoruz) her harfin tek bir ses karşılığı var ama bazı harfler hece başında ve sonunda farklı okunabiliyor. bir de alfabelerinde ş sesi yok ama bazı kelimelerde s'yi ş diye okuyorlar. sanırım s'den sonra i geliyorsa ş oluyor ama kesin çözemedim bunu.

    youtube bu konuda epey iyi bilgiler veren videolarla dolu. benim en çok hoşuma giden şu abinin kanalı https://www.youtube.com/watch?v=q8smjkw_cjg

    iki günde böyle ilkokul çocuğu gibi heceleye heceleye okur oldum. hala arada harfleri hatırlayamıyorum ama 40 tane var bana da insaf.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap