3 entry daha
  • yok siz bize iş vermezseniz biz nasıl tecrübe kazanıcaz falan dimi...

    okulum devam ederken halihazırda bir şirkette haftanın 3 günü işe gidiyordum, 3 kuruşa bazen de hiç parasız çalıştım ancak okulum bittiğinde çalacak kapım oldu. her nihayetinde haftanın 3 günü çalıştığım şirket diplomayı alınca 'gitme bir yere kal burada, yeni birini alıp onu tanıyana ve ona sistemi öğretene kadar sen başla, derdimiz sadece detayları öğretmek olsun' dediler. okulum bittiği gün işim hazırdı.

    okul bittiği gibi kallavi maaşlarla şak diye iş sahibi olunmuyor sevgili gençler, öğrenciyken henüz bir vasfın yokken aldığın 3-5 kuruş sana koymaz hatta ilaç gibi gelir, sonra da meyvesini toplarsın.o bahsettikleri tecrübe de böyle edinilir.
    maalesef üniversite sadece dersleri geçmek değil.

    not: haftanın 3 günü gidemem derslerim var ıdı bıdı demeyin bizim de vardı.

    mesajlar üzerine zorunlu edit:
    arkadaşlar sizin düşündüğünüz şekilde bir sömürü sistemine ben de karşıyım. ama uzun uzun yazmayınca kapitalizmin köpeği olmuşum.

    ben sürekli parasız çalışmışım gibi tepkiler geldi. ‘yeri geldi hiç parasız’ (yolumuz yemeğimiz vs. karşılanıyordu) dedim ki bu 2-3 ay kadardır, kimse bizi köle gibi çalıştırmadı (kimse bir öğrenciye, bedava buldum şirketi döndürteyim demez) aksine iş ortamını görebilmemiz, farklı insanlarla tanışabilmemiz için bize kapısını açtı. buranın sayesinde haftanın 3 günü paramı alarak gidebileceğim yerle tanıştım. bir okul dönemi (son sınıf) haftanın 3 günü çalıştım ve sigortam yapılmış, cüz-i bir miktar param verilmiş, yemeğim karşılanmış ve servis imkanı da sunulmuştur. (öğrenciydim, evde oturduğumda kimse o parayı vermedi bana, ee bilimsel projelerimizi değerlendirecek bir ülkede olmadığımızı da kabul edelim) mezun olur olmaz o zamanların gayet iyi denilebilecek bir rakamıyla da işe aldılar + özel sağlık sigortası. ortada bir sömürü yok istihdam var, haa buna kölelik gözüyle bakıyorsanız ona diyecek sözüm kalmadı. kendinizi köle olarak görmemeniz için bir öğrenciye 3 gün için ne gibi şartlar sunulmalı bilemedim.
    bunun dışında yazdıklarımız herkes için geçerli olacak diye bir şey yok, yazılanlar içinden kendine uyabilenleri değerlendiresin diye bunca farklı hikaye var burada. (derslerin çok ağırsa zaten ona göre iş alanı belli olan bir bölümdesindir işe alacak adam da farkındadır öğrenciyken çalışmayacak olduğunun ya da anadolu'nun şirketi bile olmayan bir şehrindesindir vs. ki bunda bile iş ortamı görmek istiyorsan bir çok alternatif bulunur haa alanın olmaz o ayrı sadece iş ortamı görürsün.)

    edit 2: yeter lan vurmayın abalıya...
152 entry daha
hesabın var mı? giriş yap