13 entry daha
  • ifade özgürlüğü konusunda son dönemdeki söylemleri ile politik doğruculuk taraftarları tarafından alaşağı edilmeye çalışılan kanadalı profesör jordan peterson'un mgtow ile ilgili açıklamalarına karşı paul elam nezaketli şekilde karşı argümanlar iletmiş.

    video
    devamı

    zihin açıcı bu açıklamalar, the red pill'in "kadınlar nasıl tavlanır"dan daha geniş bir "sosyal hayat yorumlaması" olduğunu görmek için yeter. tabi ki görmek isteyen gözler için bunlarda hep ibretlik dersler vardır.

    jordan peterson muhteşem bir zeka. zizek'ten altta kalır bir yanı yok, fikirlerini dürüstlükle filtreleyip cesaretle ve muhteşem akıcılık ve mantıkla aktarıyor. hazine gibi bir adam yani. diğer taraftan, bir çok entry'de bahsettiğim üzere, gerek the red pill, gerek mgtow üzerine akademik çalışmalar yapmak lazım. sosyal bilimler neden bu kadar geç kalıyor bu araştırmalarda anlamak mümkün değil (feminizm endoktirinizasyonu ve feminizmin baskıcılığının bunun sebebi olduğu açık aslında çünkü gerek akademi, gerek medya ve politik arenada antifeminist seslerin sansürlenmesi üzerine kurulu bir yapı kurumsallaşmış durumda). peterson'un analiz kuvveti ve dahiliğine rağmen mgtow'ı etraflıca analiz etmediğini, hatta haffisediğini düşünüyorum. aslında fikren peterson'a yakın olsam da, paul elam da bu durumu efendice ve haklı olarak eleştiriyor.

    sonuç olarak, mgtow ile ilgili yazdığım #66440941 entry'sindeki düşüncelerim halen geçerli. buna ek olarak, mgtow'ın hafifsenmemesi gereken bir tepki olduğunu ve red pill'i pick up artist ile bağlı görme körlüğünün hastalıklı bir bakış olduğunu savunuyorum.

    (bkz: gender studies/@toroslardir benim yurdum)
    (bkz: the red pill/@toroslardir benim yurdum)

    edit: dies irae, peterson'un lafını geri aldığı videoyu özel mesajla bana iletmiş, bu da hikayenin geri kalanını anlattığı için burada dursun. yine de, peterson'un bu tepki hareketlerinin geleceği belirleyici önemini hala göremediğini düşünüyorum .
492 entry daha
hesabın var mı? giriş yap