4 entry daha
  • oyunda her ülkenin (haiti'den finlandiya'ya dek) bir adet tarihsel bilgisi (tabii 2. dünya savaşı yıllarında) ve ülkenin bir adet afiş(?)i bulunmaktadır. türkiye için koyulan afiş(?) ise şudur: gelibolu yarımadası üzerinde bir adet türk askeri figürü, askerin üzerinde de büyük puntolarla "çanakkale'de türk" yazısıdır.

    bu gereksiz bilginin yanında gerekli bir bilgiyi iletmek gerekirse, türkiye tarihe uygun olarak neredeyse bütün güçlü devletlerle "saldırmazlık paktı" imzalamış olduğu için doğru dürüst savaşa girme olasılığı bulunmamaktadır. zaten bulunmaması daha iyidir, zira oyunda türkiye çok ama çok zayıftır ve doğru dürüst bir zırhlı birliği dahi yoktur.

    türkiye'nin birliklerinin adlarının "1. piyade tümeni", "2. piyade dağıtım", "mecidiye gemisi", "türk hava kuvvetleri" gibi adları olması çok hoş bir detaydır. aynı zamanda teknoloji geliştirme ekranında "thk", "mkek", "gölcük donanma üssü" gibi isimler vardır. liderler bölümünde m. kemal atatürk, ismet inönü, şükrü saraçoğlu, fevzi çakmak gibi isimleri (aynı zamanda gerçek resimlerini) görmek çok eğlendiricidir.
65 entry daha
hesabın var mı? giriş yap