5 entry daha
  • "elektrik mühendisleri odası adana şubesi'nin çukurova elektrik a.ş. (çeaş) ile ilgili olarak geçen yıl sonunda hazırladığı raporda, şirketin altı yıldan beri faaliyet gösterdiği alanda hiçbir yatırım yapmadığı anlaşıldı. çeaş'a ait olması nedeniyle işletmesi ve yapımı da uzanlara geçen berke barajı'nın gecikme faturasının ise yıllık 40 milyon dolar (yaklaşık 25 trilyon lira) olduğu vurgulanıyor. elektrik mühendisleri odası'nın (emo), çeaş'ın yıllık faaliyet raporlarından edindiği verilerden hareketle hazırladığı raporda, şirket sermayesinin altı yılda ancak yüzde 10 artırılabildiği, yeni baraj inşaatlarının da bilinçli olarak geciktirildiği belirtildi. adana seyhan barajı'nda kurulu bulunan ve 1993'te uzan grubu'na satılan şirketin giderek zor duruma düştüğü ileri sürülen raporda, "çeaş'ın içine düştüğü bu durum nedeniyle bölgemizde daha çok enerji kesintisi olacak, halk ve sanayi kesimi daha çok sorumlu arayacaktır" denildi.

    berke'nin gecikme faturası
    raporda, temeli 12 ekim 1992'de dönemin başbakanı süleyman demirel tarafından atılan berke barajı'nın hala bitirilemediği hatırlatılarak şöyle denildi: "bu gecikmenin ulusumuza ve gayri safi milli hasılaya kaybı yıllık 40 milyon dolardır. bölgemiz puantının yüzde 40'ı olan bu santralın neden bitirilmediği niye sorulmuyor? bu enerji kayıplarının sorumluları hakkında bir işlem yapılmamış mıdır?"
    (http://www.radikal.com.tr/…7/03/ekonomi/02yat.shtml)

    "çeaş’a berke barajı için dünya bankası’nca 402 milyon dolarlık kredi verilmesine ve barajın 1995 yılında bitirilmesi gerekmesine karşın barajın hâlâ bitirilmediğini kaydeden faydalı, milyarlarca dolarlık zarara işaret etti. çeaş’ı devralan rumeli holding’in..."
    (bkz: http://www.evrensel.net/01/04/29/politika.html)

    anlaşıldığı üzere berke barajının yapımı hayır için değil, çeaş'ın devralınmasının bir sonucu olarak üstlenilmiştir. kredi alınıp alınmadığı da açıkça anlaşılmaktadır.
    (bkz: götünden sallamanın en güzel örneği)
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap