32 entry daha
  • ortalama 60.000 km'de enjeksiyonların kirlenmesi sebebiyle tüm sanayicilerin "şakırdama" diye tabir ettiği sesi çıkaran, bu sebeple düzensiz bir rölantiye ve sarsıntıya sebep olan, enjeksiyon başına 1500 tl istenen (audi için, toplam 4 enjeksiyon var), kamyon gibi gürültülü çalışan, emisyon sorununu teknoloji geliştirmek yerine hile ile çözmüş, stabilite, kalite ve tüketim olarak renault'un dci motorları karşısında ezim ezim ezilmiş motor türüdür.

    dci motorlu bir renault veya mercedes tdi motorlu bir vw ve audiye göre sessiz sorunsuz tıkır tıkır işini yapmaktadır. mercedeste renault motoru var goygoyu yapmaktansa mercedesin neden bu motoru seçtiği düşünülmelidir.

    hasılı kelam multijet fiat motoru da bu motorlara göre daha sorunsuzdur. şirketlerin taksicilerin ve rent a carların tercih ettiği ve köpek gibi kullanılan linealar 500k kilometreyi görürken tdi motorlu araçlar ebesini görür hor kullanımda. yine motorunu fiattan alan opel astra k 1.6 motor dizel üniteden 136 beygir üretirken 110 beygir üretebilen tdi motorlu audi a3 lerin eline eline vermektedir yollarda.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap