6 entry daha
  • hatirladigim kadariyla bu siirin sokaklara dusmesi, neyzen tevfik imzasi ile satilmaya baslamasi, sevki yilmaz ve benzeri bir kisim edepsizlerin turkiye sinirlarinin disina cikar cikmaz ataturk'e olabilecek en terbiyesiz sekillerde dil uzatmaya baslamasi ile ayni zamana denk geliyor.

    siirin asiri sert bir dili var, hakaret de iceriyor, peki kime hakaret iceriyor ? bence sevki yilmaz ve kankasi olan, hatta hukumette bile yer almayi basarmis, sinirlarimiz disinda aslan kaplan kesilen, bunlari utanmadan videoya cektiren kisilere karsi hakaret iceriyor. herhangi bir sekilde bunun laiklik ile bir alakasi yok. bu kadar tepkili birseyin yazilmasinda, bu ulkeyi 0 dan yaratmis, halkini esaretten kurtarmis, ne oldugunu yeniden hatirlatip ayaga kaldirmis bir kisiye umarsizca, edepsizce, serefsizce dil uzatan bir kisim cevrelerin buyuk etkisi vardir. tabi bunu bilemeyiz, ama bunu tutup da laiklik savunmalarinda kullanmak gercekten cok cok anlamsiz. bazen insan yazdiklarina tepki alinca tekrar tekrar okuyor onlari ki neden nerden tepki aldigini anlayabilmek icin ve bu siiri her okudugumda da goruyorum ki ya bu olaylara tepki olarak yazilmis bir siir, ya da oyle "ben laikligi savunurum arkadas!" diye ortalikta gezinen birinin elinden cikmis, gosteri amacli bir siir. siir dedigin sey farkli kisilerde farkli duygular uyandirir, ben her okudugumda bu ulkeyi karanliga kendi cikarlari ugruna sureklemek icin elinden geleni yapan, ataturk'e olan minnet borcunu hatirlamak ne kelime, en ufak bir saygi gostermeyip bir de dil uzatan pek cok serefsiz goruyorum. boyle bir gercek var ve bunun laiklikle ve laikligi savunmakla alakasi da yok.

    belki biseye benzemiyor olabilir bu siir, belki agir laflar iceriyor olabilir, ama hedef aldigi sizin oturup tartisabileceginiz laiklik karsiti bir islami gazeteci yazar degil, kutsal gorevini gereksiz yere bilmem kacinci kere yerine getirip hacca gosteris ugruna gitmis ve orda ciglik cigliga ataturk'e hakaret edebilen sevki yilmaz ve benzeri, aramizda yasayan islamiyet ve dini degerleri somuren pek cok suluk. ve bu kisiler de her tur hakareti ve cezayi hakediyor.
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap