7 entry daha
  • gumruk bir "insanlarin aklini ba$ina getirme merkezidir". di$inizden tirnagizdan bir $eyler arttirirsiniz (paranin daha zor kazanilmi$ olmasi dram carpanina iki eklemekte, paranin degerini dortle carpmaktadir), ve ulkenizde bir sebepten bulunmayan (urunun pazarinin kucuk olmasi, urunu uretenlerin umurunda olmamaniz benzeri) bir $eyleri yurtdi$indan getirtmeye cali$irsiniz (mesela internetteki bir siteden ismarlamak istersiniz).

    ama devlet her halta oldugu gibi bu i$e de kari$ir, bir parmak atar, "sen kim oluyorsun da kendi parani elin amazon'una, e-bay'ine, b&h photo'suna gonderiyorsun, car cur ediyorsun?" der, dur hele bir kdv alayim ben $undan der, hele bir gumruk vergisi alayim $undan der, ona bir de ordino ucretidir, ardiye ucretidir, puldur, ambar ici-di$i hizmetleridir ekler, bir de ne udugu belirsiz kkdf fonu diye bir $ey icin para keser.. vatanda$inin umugunu bir guzel sikar.

    akli ba$ina gelen vatanda$ oturdugu yerde oturur, bir daha da yurtdi$indan ali$veri$ yapmak gibi cuheylaliklarda bulunmaz, ayagini denk alir.
56 entry daha
hesabın var mı? giriş yap