9 entry daha
  • 11 ocak 2005 tarihinde hurriyetin internet sitesinde çıkan haber şöyle, aynen aktarıyorum.... (haberin yanına bir adet saçı sakalı birbirine karışmış bob dylan fotoğrafı ile, bob dylan'ın emmioglu olan rahmetli mehmet amca'nın siyah beyaz bir resmi konmuş ayrıca. bu sayede aradaki benzerliği görüyoruz gerçekten, takdire şayan bir habercilik örneği)

    bob dylan rahmetli eşime çok benziyor...

    bob dylan’ın hayatını anlattığı 3 serilik kitabın ilk cildinde, büyükannesinin ‘kırgız’ soyadını taşıdığını yazması, trabzon’da yaşayan kırgız ailesi’ni heyecanlandırdı.

    bob dylan ile ilgili haberi televizyonda izlediklerini belirten emine kırgız, bob dylan’ın yüz hatlarının 25 yıl önce ölen eşi mehmet salih kırgız’a benzediğini söyledi. 5 çocuk annesi emine kırgız, bob dylan’la akraba çıkmaları halinde sevineceklerini belirterek ‘rahmetli eşime benziyor. yüzündeki kırışıklıklar ve ten rengi eşimi hatırlatıyor. benim oralara gitme gibi bir şansım yok. yaşlı bir insanım. ama o gelirse misafir etmekten mutluluk duyarız’ dedi.

    emine kırgız’ın oğlu engin kırgız ise, trabzon’da kendilerinden başka kırgız soyadı taşıyan aile olmadığını belirtti. engin kırgız, ‘bizim için sürpriz oldu. bu olay bizde de merak uyandırdı. dedem ve babam tek evlat olduğu için ailemizin geçmişi ile ilgili fazla bir bilgimiz yok. bu haberler çıkıca babaannemin yakınlarına sordum, ama dedem ali osman kırgız’dan öteye geçemedim. babam 9 yaşındayken dedemi kaybetmiş. dedem bayburt’un tomara köyü’nden göçetmiş’ diye konuştu. emine kırgız’ın kızı 48 yaşındaki nezahat kırgız ise, ünlü şarkıcının burnunu babasının burnuna benzetti. nezahat kırgız, ‘haberleri izledikten sonra çok duygulandım’ dedi.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap