6 entry daha
  • bir türkün bob dylanın türk olması ile övünmesi, bir müslümanın neil armstrong'un müslüman olmasıyla ki değildir, övünmesinden daha saçmadır. yöre halkının genelinde heyecan yaratmış mıdır bilemiyorum fakat mikrofon uzatılan yöre halkının bireyleri belkide anlık bir gazla acaip sevindirik olmuşlar gibi bir imaj yaratmış, bob dylanı köylerine konser vermeye çağırmış, ailesini bulacaklarına söz vermiş ve "sonuçta kendisinin de bir türk olduğuna" kanaat getirmişlerdir.

    aslında bob dylanı boşverelim de, amerikada bir türk doktorun önemli bi iş yapması, osmanlı devletinin bulunduğu yıllarda bazı türklerin amerikaya gidip yerleşmiş ve hala da yaşıyor olması, kızılderililerin türk olma ihtimali, herangi önemli bi şahsın türk çıkması ve bunlarla gurur duyulması, benzer şekilde ingilterede bir atla ilişkiye girerek karısından olan türk benzeri haberlerden ve bu durumlardan utanılması, bunlar milliyetçilikten mi, yoksa aşağılık kompleksinden mi bi düşünmek lazım. hatta aşağılık kompleksinden doğan bir milliyetçilik türü olduğuda söylenebilir.

    fakat başka bi nokta da acaba bu haberlerle ciddi ciddi gurur duyan ya da üzülenin olup olmadığı? bu kompleks yalnızca gazetelerimizde mi var yoksa böyle bi kompleks mi yaratılmaya çalışılıyor?

    belkide bunların hiçbiri, sıradan, geyik, gereksiz bir haber.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap