9 entry daha
  • kısa adı ruhr-uni ya da rub (ruhr-universität bochum'un kısaltılmışı) olarak bilinen, yerleşkesi kuzey ren vestfalya (nordrhein westfalen) eyaletinde bochum şehrinde bulunan, almanya'nın on büyük üniversitesinden biridir.

    bkz: ruhr uni

    diğer fakültelerin ve öğrenim birimlerinin yanı sıra tıp, hukuk, mühendislik, edebiyat gibi fakülteleri bünyesinde toplamaktadır.

    ayrıca asta (bkz: asta bochumgibi üniversite kapsamındaki öğrenci kuruluşları yabancı öğrencilere yönelik danışma v.b. destekler sunmaktadır. asta bünyesinde daima önemli oranda türkiye kökenli öğrenciler aktif çalışma yürütmektedirler. (bkz: aktif türkiye kökenli öğrencilerle asta ) asta danışma hizmetleri vermesinin yanı sıra maddi durumu zayıf olan öğrencilere - bu durum belgelendiği takdirde - belli ölçülerde (çok kısıtlı) yardım da verebilmektedir. (bu yardım daha ziyade sosyal katkı payını üstlenme şeklinde yapılmaktadır. bkz: sosyal katkı payı üstlenme)

    farklı kategorilerden gelen yabancı öğrencilere yönelik kabul ve kayıt koşulları söz konusudur. türkiye'den gelen öğrenciler için bu koşullarda bazı farklılıklar mevcuttur.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap