6 entry daha
  • astrofizik de büyük cisimli kütlelerin genel hareketlerini açıklamada ve dünya üzerindeki nesnelerin hareketlerin açıklamasında kullanılır.

    ışık hızlarına yakın hızlarda fiziğin bu alanı kullanılmaz. çünkü kesinlik içeren sonuçlardan uzak sonuçlar elde edilir.

    klasik fizikte ise karşılaşılan problemlerin çözümleri kesinlik içermemekle beraber kesinliğe oldukça yakın ve o duruma uygun çözümler, sonuçlar verir.

    aslında fizik ile ile ilgili hesaplanan her hareketin, pratik olarak her sonucu kesin değildir ve sonuçlar hata oranı ile hesaplanır. bu sonuçlar hata oranları içinde kaldığı müddetçe tam olarak doğru hesaplanmış kabul edilir, yani kesinlik içerdiği dile getirilir.

    herhangi bir uydunun yörüngeye yerleşmesinde, herhangi bir aracın belirli bir hız ve ivme ile hareket ettiğinde hareketini, durma eylemini gerçekleştirdiğinde bu eylemin hareket ve sonucunu hata oranları içinde klasik fizikle hesaplanır.

    aynı zamanda klasik fizik sadece dünya'ya özel değildir. herhangi bir gezegende aynı formüller kullanılabilir lakin bazı sabitler, gezegene özgüdür. örneğin yer çekimi, sürtünme katsayısı vs gibi.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap