5 entry daha
  • amerika ve savas konulu bir filmden bekledigimin cok ustunde bir sonuc cikartabilmis bir filmdir.

    film size, amerikanin girdigi savaslarda, gercek nedenleri, amacin ne oldugunu, oradaki askerlerin, onlarin ailelerinin, sivil hayattaki insanlarin neler hissettiklerini, ve bunlarin ne kadarinin gercek, ne kadarinin kurmaca oldugunu farkli gorusleri farkli agizlardan paylasarak ortaya koyuyor.. sudur ya da budur demiyor.. sadece bole diorlar, bunu dusunuyorlar, bunu yapiyorlar, diyerek anlatiyor..size birakiyor neyin ne oldugunu.. ve bunu cok guzel sekilde beceriyor..

    kafasi calisan insanin filmde anlatilanin ne oldugunu anlayabilecegini umarak.. malum seyirci kitlesi cogu redneckler olan amerikalilar olan bu tip bir filmde, gormezden gelinen dogrulara fazlasiyla deginmisler bile bana kalirsa..

    film super bir film degil, ama iyi bir drama olmus.. daha iyi cast ile, daha karanlik bir film olarak da sunulabilirmis.. tabi senaryoda kahraman ilan edilen bir bolugun, propaganda amaci ile bir futbol macina getirilip gecirdikleri gun uzerinden konunun anlatilmasi, bu ihtimali zorlastirsa da, ortaya cikan film, oldukca objektif ve gercekci olmus denebilir..

    amerikan ordusu soledir amerika sahanedir, amerika sker atar halleluya diyen, bunu ajite eden yuzlerce filme kiyasla, cok daha yerinde ve derli toplu bir durus sergilemistir. ang lee nin en kotu filmi filan da diildir. cok daha kotulerine imza atmistir kendisi..
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap