3 entry daha
  • yaklaşık 3 ay evvel başıma gelmiş olan tıbbi durum. sol el serçe ve yüzük parmağımın yarısının uyuşmasına sebep olan ve can sıkan hadise.

    ilk başta geçici bir şey olduğunu sandığım fakat aradan aylar geçip de hala devam ediyor olması üzerine geçen hafta doktora gidip, ardından da bir emg çektirince karşılaştığım gerçek. görünüşe göre henüz hafif bir aşamada, hiç bir ağrım yok fakat daimi bir uyuşma durumu söz konusu bu parmaklarda. kuvvet kaybı da hissetmedim şimdilik. doktora göre; daha ilerlediği aşamalarda kas erimesi ve elin fonksiyonunu kaybetmesine kadar yolu var bunun. şimdilik fizik tedavi ve dirseklik gibi çözümlerden bahsediliyor ama ilerlemesi durumunda mutlaka bir beyin cerrahına gidip ameliyat olunması gerektiği vurgulanıyor.

    hayatı müzik enstrümanları ve çizimler üzerine kurulu bir insan için epeyce bir kabus aslında bu durum. umarım düzelir.

    ps: eğer bu tarz bir uyuşma şikayetiniz var ise; sakın ama sakın ötelemeyin, oyalanmayın ve hemen bir nörologa görünün.

    edit: bu rahatsızlık aşağı yukarı 1 sene devam etti, sonra hızlıca ama yine de kademeli bir şekilde normale döndü. 2 sene sürdüğünü ve yine aynı şekilde düzeldiğini anlatan tanıdıklarım da mevcut. doktor tarafından verilenler ile birlikte en iyi ilacı zaman, anladığım kadarıyla.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap