1 entry daha
  • wii u'ya çıkacak ilk remaster olmayan zelda oyunu, aynı zamanda da yeni konsol switch'in çıkış oyunlarından en büyüğü.

    bu oyunun hangi timeline'da geçeceği büyük bir muamma. açıkçası ben de ilgili teorileri okudum/izledim ve emin olamıyorum. her üç kırılıma da uyan detaylar var, sadece çelişkili olan kırılım öncesine ait detaylar gibi. yani aşağı yukarı ocarina of time'dan sonrası olacak o kesin. benim aklıma yatan açıkçası a link to the past'ten önce ocarina of time'dan sonra olması. calamity ganon olayına vurgu yapıyorlar ve hyrule'un mahvolmuş halini gözümüze gözümüze sokup bir de wolf link bağlantısı yapıyorlar da bence childhood dönemi değil. o master sword sekansı çok fazla a link to the past kokuyor. artı krallığının çökmesi olayı falan da çok bahsediliyor direkt decline of hyrule'a bağlıyor bence. wind waker'ın paralel evreni olduğunu da aşağı yukarı düşünürsek kralın da gözükmesi falan bence direkt olarak o timeline'a ve hatta tam olarak da ocarina of time'dan sonrasına götürüyor işi. 100 sene vurgusunun da wind waker'da olduğu gibi ocarina of time sonrasında gelen 100 sene olduğunu düşünüyorum. artı a link to the past'ten beri de oraya -el konsolları hariç- yeni oyun gelmedi. işin özü bunlar beni oyun orada geçiyormuş algısına sürüklüyor ama trailer ve preview'lerde oyunun chilhood era olabileceği baya göze batırılıyor, adulthood era'da ufaktan göz kırpıyor ama o olmaz gibi.

    dipnot: bu sefer karakterler -link hariç tabi- anlamlı bir şekilde seslendirilmiş durumda. zelda'nın insanca konuştuğunu duyunca bir garip oldum :).
138 entry daha
hesabın var mı? giriş yap