8 entry daha
  • algı yönetimi ve ikna konularında sık sık benden kitap tavsiyesi isteyenlere en sık önerdiğim kitap. dr.robert cialdinin "iknanın psikolojisi" kitabıdır.

    kitap ikna sürecini etkileyen psikolojik faktörleri basit ve anlaşılır bir dille anlatır.

    belli kısımlarından kendi algı yönetimi eğitimlerimde de faydalandığım bu çalışma hakkındaki tek çekincem cialdini'nin verdiği bazı ikna prensiplerinin amerikan toplumuna has olmasıdır

    türkiye'deki sorunlardan bir tanesi genelde amerikan kaynaklı bu tip kitaplardaki fikirlerin hiç bir filtreden geçirilmeden ve kültürel farklar gözetilmeden uygulanmaya çalışılması ve sonunda başarısız olunmasıdır.

    başka bir sorunumuzda özellikle işi ikna olan insanların nedense kendilerini bu tür konularda hiç eğitmeye çalışmamasıdır. zaten doğru dürüst türk yazarlar tarafından yazılan bu konularda kitap yoktur. olan bazı kitaplar bu tür amerikan kitaplarından aleni çalıntıdır. (mesela isim vermeyeyim bir türk "kişisel gelişim uzmanı" arkadaşımızın kitabı 1980'li yıllardan kalma eski bir amerikan kitabından neredeyse satır satır çeviriydi ve adam resimleri bile çalmıştı.o kitabın orjinali bende olduğu için tabi bir kaç dakikada işi anladım ama şimdi ismini versem bana dava falan açar)

    işi ikna olan satış,pazarlama hatta siyaset gibi alanlarda faaliyet gösteren bir çok insanın ikna süreçlerinden anladığı ya kafasını vura vura kendi kendine geliştirdiği taktikler veya ağız kalabalığı yapmaktır.

    insanları ikna etmek teknik bir olaydır ve öğrenilebilir. ancak ne yazık ki türkiye'de bir çok "profesyonel" bu tür bilgileri öğrendikleri zaman kazanacakları para kat kat artacağı belli olmasına rağmen ne eğitim almaya ne de iki satır okumaya ilgi göstermelerini sağlayabiliyorsunuz. hatta bırakın kitabı veya eğitimi iki satır ınternet makalesi bile okumaya bunalırlar.

    neyse siz öyle olmayın alın bu kitabı okuyun. biraz eski bilgiler ama işe oldukça yarar.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap