2 entry daha
  • marxist feminizmin (gozlerim doluyor,sevincten bu kelimeleri yanyana gorunce) onemli bir temsilcisi. kadin emeginin ekonomi-politigi ve cinsiyetci is bolumunun materyalist bir elestirisinden feyz alan feminist politikanin olanaklari uzerine onemli calismalar yurutuyor. ki bu konu materyalist akimdan beslenen feministler icin cok bicak sirti ve olumcul bir konu.
    nasil marksizmle feminizmin mutsuz evliligi ironik bir bicimde dile getiriliyorsa. ev ici emegi ve ucretli emek arasinda da boyle cozulmez bir gerilim var. kadinin gorunmeyen emegi diye ozetlenebilen, ev ici emeginin piyasa terimlerine gore degersiz kilinisini anlatan. ve bu sekilde kadinin, ev ici emeginin somurusunu konu disi biraktiran. iste gulnur savran bu iki emek pratigini, organik ve dinamik bir temelde iliskilendirmeye calisiyor. cok isabetli bir secim olarak da enformel sektordeki ev ici uretime bakiyor.
    yeni kitabindan sonra uzun bir suredir uzak durdugu politikaya tekrar geri donecekmis. oyle yani. (gittikce daha pedagojik entryler giriyoum, hadi bakalim hayirlisi)
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap