26 entry daha
  • bir süper kahraman ailesini konu alan pixar yapımı. filmin özgünlüğü de buradan geliyor zaten; bir süper kahraman ailesi... süper kahraman filmlerinin olmazsa olmazları nelerdir? 1. maske, kostüm ve süper isim, 2. gizlenmiş bir kimlik, 3. süper güç ve/veya cesaret 4. kimseye bağlanamama ve sevememe vs.. bu filmde saydığım önemli maddelerden biri olmadan da süper kahraman filmi olabileceğini gördük. daha önceden alışık olduğumuz "onu sevemem, seversem zarar veririm..." şeklindeki süper kahraman tripleri bir kenara bırakılmış ve herşeye rağmen bir süper kahraman birini sever de evlenirse ve hatta çoluk çocuğa karışırsa neler olur fikri ilk defa* ve de çok başarılı bir şekilde işlenmiş.

    bir adamın süper güçlerinin yanında karısına olan sevgisini, çocuklarına karşı hissettiği babalık duygularını aynı şekilde bir kadının erkeklere meydan okumasına izin veren süper güçlerin yanısıra kocasına duyduğu sevgiyi ve kıskançlığı*, çocuklarına karşı beslediği şefkati, yine süper güçleri olan abla kardeşin bu güçlerin yanında -her kardeşte olduğu dozda- birbirine duyduğu nefreti ve tiksinmeyi ama aynı zamanda da sonsuz sevgiyi ilk defa* izleyebiliyorsunuz...

    çeşit çeşit süper kahramanları gördükçe ve kullanılan nostaljik müziği duydukça eskiye geri dönecek, bir anne ve babanın çocukları uğruna kendilerini feda edercesine mücadelelerini gördükçe duygulanacak, ve oldukça başarılı şekilde yerleştirilmiş ince esprileri farkettikçe keyifli anlar yaşayacaksanız.

    gerçekten de çok başarılı bir yapım.
126 entry daha
hesabın var mı? giriş yap