4 entry daha
  • margaret'ini pek sevmediğim kenneth lonergan'ın bu filminiyse epey sevdim. lonergan hem senaristlikte hem de yönetmenlikte döktürmüş, ortaya iyi bir dram çıkarmış. sinema açısından zayıf bir yıl olan 2016'nın en iyilerinden. etkileyici tarafı eldeki duygusal öykü üzerinden duyguları sömürmeye yeltenmemesi. hep çağan ırmak örneğini kullanıyorum ama yapacak bir şey yok. lonergan, ırmak gibi müzikle, karakterleri hıçkıra hıçkıra ağlatarak sizin de duygularınızı sömürmeye yeltenmiyor. hatta belki de bir selpak bitirebileceğiniz bir sahneyi daha yeni ağlamaya başlamışken kesip başka sahneye bağlıyor. mizahı iyi, dramı yerinde ve etkileyici, oyunculukları fevkalade. gönül isterdi ki güzeller güzeli michelle williams'ı daha fazla görelim. ne yazık ki 10 dakikalık rolü var ama bu 10 dk'da döktürmüş. casey affleck zaten filmi taşıyan kişi. büyük oynamadan karakterin haleti ruhiyesini çok iyi yansıtmış. lucas hedges de oldukça iyiydi. gelecek vaat eden bir oyuncu. kyle chandler pek konuşturulmamış, gretchen mol'un da rolü 5-10 dk kadar, matthew broderick 1 sahnede görünüyor. oyunculuklar ve oyuncular böyle.

    filme dair pek bir şey bilmeden gidin şeklinde tweetler görünce ilk fragmanı hariç hiçbir şeyi izlememiştim. iyi ki de öyle yaptım. bence pek bir şey bilinmeden izleyince daha fazla etkiliyor, ki bu durum sadece bu filme özgü bir şey değil. ne yazık ki tanıtımlarda artık filmin tamamı parçalanarak gösterildiğinden bu parçaları sırayla izlediğimizde tanıtımlar yüzünden pek etkilenmiyoruz.

    spoiler

    lee'nin 3 çocuğunun ölümüne neden olması filmin en vurucu tarafı. ama yönetmen konuyu sömürmemek için olsa gerek yangından sonra lee'yle randi'nin ilişkisine yer vermemiş. olayları epey gerçekçi ve biraz soğuk bir anlatımla yansıtmış. mesela lee'yle randi boşanmalarından yıllar sonra karşılaşırlar, randi lee'den özür diler. bu etkileyici sahneyi normalde uzatabilir, bizde gözyaşı bırakmayabilirdi ama kısa kesiyor, iyi de ediyor. iyi bir film. içinde bu denli eğlenceli sahneler olduğunu da bilmiyordum. güldürüyor, ağlatıyor, düşündürtüyor. lonergan böyle kaliteli filmler yapmaya devam eder umarım.

    spoiler
856 entry daha
hesabın var mı? giriş yap