2 entry daha
  • öncelikle, alın okuyun.

    kitap bilimsel yönden baya ufuk açıcı. daha önce okuduğum konular olsa da yazar bilale anlatır gibi anlatmış konuları. karşısında da bilal yerine bi hatun var işte. kuantum fiziğini anlatmasına rağmen çoğu kişinin özümseyebileceği bir şekilde anlatmış. kitabın %90'ı bilimsel konuların üstünden dönüyor. işin hikaye kısmı ise biraz basit kalmış ancak yine de kotarıyor.

    buradan sonrası ağır spoiler içerebilir.

    --- spoiler ---

    hikaye kısmındaki saçmalıklara değinmeden geçemeyeceğim.

    öncelikle cern'e elini kolunu sallayarak girebilir, etrafta dolaşabilir ve hatta atlas dedektörünün oraya kadar gidebilirmişsin. ve buralarda herhangi bir kamera da olmuyormuş sizi izleyen ne ilginç.

    koca cia'e müdür olmuş birinin bir kağıt parçasından, elde başka hiçbir delil olmamasına rağmen sadece üstünde adı yazdığı için "katil bu öldürün bunu" diye baştan sona çığırtması baya zorlama olmuş. yazar bizi ters köşe yapmak istemiş ancak biraz saçma olmuş.

    ilk kitapta fizik konusunda tamamen cahil olan thomas'ımızın birden bire michio kaku'ya dönüşüp sıradan bir huzurevi bakıcısına kuantum fiziğini anlatması, kadının da vay anasını serhatçım moduna girmesi ilginç olmuş.

    vs.

    --- spoiler ---
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap