8 entry daha
  • bir kismi su anda bizim yasadigimiz sistemle (bkz: kapitalizm) bir kismi da sosyalizmle yonetilen bir dunya olan urras'ta odo adindaki bir anarsistin isyani ve kendi gibi dusunen insanlarla urras'in uydusu olan annares'e goc etmesi ve orada otoritenin olmadigi bir toplum kurmasindan 150 yil sonra olan olaylarin gectigi bir kitap.
    kitapta otoritenin olusmasi icin illa devlete, paraya veya mulkiyete gerek olmadigini anlatir.
    yazar cok olasi gorunen soyle bir tablo cizer:
    baskalarinin insanin kaderi hakkinda kararlar vermesi o insanin yasamini kolaylastirir ve insani hemen her konuda dusunme eyleminden uzaklastirir. ve sorumluluktan kacis ozgurluk korkusu yaratir. insanlar ne kadar iyi niyetli olsa da toplulugun devami, iletisimin sagligi vs. icin birlesen kisiler ve olusturulan kurumlar zamanla merkezilesir ve bu merkezilesme de kendiliginden otoriteye yonelir. (ozel bir yetenek gerektirdigi icin bir cok kisinin konu hakkinda soz soyleyemedigi ve soylenenleri de akli ermez diye kabul ettigi bilim bu kurumlarin basinda gelir.)
    bu yuzden devrim surekli olmalidir. devrim (bkz: enternasyonal/3)'teki gibi anarsistlerin annares'e tasinmasiyla son bulmamali, her kusak icine firlatildigi dunyayi bastan gozden gecirmeli ve yeniden yaratmalidir.
257 entry daha
hesabın var mı? giriş yap