2 entry daha
  • fotoğraf tarihinde hakkı yenilmiş ve harcanmış nevi şahsına münhasır şeker bir abimizdir. eleştirisini 'boğulmuş bir adam olarak otoportre' * isimli eserinde ironik bi şekilde kendini intihar etmiş halde fotoğraflayarak göstermiş, arkasına da şöyle bir not düşmüştür.

    “diğer yüzde gördüğünüz vücudun sahibi bay bayard’dır, harika sonuçlarını yeni gördüğünüz ya da görmek üzere olduğunuz yöntemin mucidi. bildiğim kadarıyla bu hünerli ve yorulmak bilmez araştırmacı yaklaşık üç yıldır buluşunu geliştirmekle meşgul. akademi, kral ve kendisinin kusurlu bulduğu bu resimleri gören herkes, onlara hayran kalmıştır. bu durum onu çok onurlandırsa da cebine bir metelik bile girmemiştir. bay daguerre’e çok fazla şey veren hükümet, bay bayard için elinden bir şey gelmeyeceğini belirtmiş, o zavallı da kendini suya atıp boğulmuştur. ah, insani şeylerin fani doğası! sanatçılar, bilim insanları, gazeteciler uzun süre onunla ilgilendiler ve şimdi birkaç gündür morgda sergilenmekte, ancak henüz ne bir kimse kendisini tanıdı, ne de onu soran biri çıktı. bayanlar baylar, koku duyunuzun etkileneceğinden korkun çünkü gördüğünüz gibi beyefendinin başı ve elleri çürümeye başlamaktadır.”

    tarihteki ilk fotoğraf sergisi de kendisine aittir. benimse, fotoğraf tarihinde en sevdiğim isimdir. huzur içinde uyusun.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap