4 entry daha
  • bodrum masalında dinlediğim parçayı muhteşem yorumlamış kişi. parça aksaklardan aksaklar beğendiriyor . parça aslında karadeniz 5/8'i gibi fakat parça 15/8 'de tamamlıyor kendisini son yarım saattir dinleyebildiğim kadarıyla.
    şimdi tekrardan biraz daha inceledim şarkıyı , şarkı başlarken 10 ölçü 5/8 fakat sözlere girerken 3 + 2 + 2 + 3 + 3 + 2 , 15+8 sonrasında 5/8 devam ediyor nakarata kadar. nakarat çok güzel ilerliyor 3 + 2 + 2 + 3 sonrasında 3 +2 şeklinde yine klasik 5/8 .
    dostlar bu biraz müzikal analiz oldu ama şarkıyı dinlerken belli bir ritim kalıbına uymayınca noluyo lan dedim . çok severim bu tarz parçaları kaldı ki inanılmaz güzel bir yorumu var kadının . ilk kez edremitin gelini türküsünü dinleyip sevmiştim bu kadının billur gibi sesini. sonrasında yine karşıma çıktı .
    ey kadın sen ne güzel söylüyorsun ne kadar içten yürekten söylüyorsun . hiç arabesk'e girmeden şiveye elleşmeden karadeniz vurgusunu ne güzel vermişsin .

    dinledikçe editleyesim geliyor sürekli. şimdi bi gerçek var ki o da karadeniz türkülerini söylerken o şiveyi vermek zorundaymışız gibi karadeniz ağzına uyduramadığımız halde veririz de veririz gelduğum sevduğum gibi kelimeleri ... ama bu türkü bize böyle söylenmek zorunda olmadığını istersek karadeniz ağzını kullanmadan da karadeniz türkülerindeki duyguyu verebiliriz fikrini kanıtlamıştır.
    yalnız söz başlarken 15/8 evet ama nasıl yürüdüğü konusunda sürekli fikir değiştiriyorum.sibelius ta yazacağım bakalım farkedemediğim neymiş.
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap