6 entry daha
  • burda screen'i koyan oyuncunun, devrilirken guard'in savunucusunu da almasi guzel sonuclar cikarir. nitekim karsi takimin guard'i 1.80 boylarindayken, pick'i koyan pf veya c 2.00 ustu olacagindan, cok musait bir sut imkani, veyahut rahat bir 1'e 1 imkani saglar ki tadindan yenmez.

    stockton to malone olayi ise sadece size ile ilgili degil, karl malone'un nba tarihinin en yumusak bilekli pf'lerinden biri olmasi sayesinde etkili olmustur. netekim, stockton malone pick n roll'lari 4 potansiyel tehlike yaratir.

    1) roll'dan sonra malone karsi takimin pg'siyle birlikte devrilir, karsi takimin pf'si stockton'a cikarsa 2 ihtimal vardir, ya stockton uzun adami cabuklugu ile gececek bir isolation olacaktir, ya da malone'a pas verilir, malone kendinden 30 cm kisa bir adama sirti donuk gider veya sut ceker.

    2) roll'dan sonra hem karsi takimin pg'si hem de pf'si stockton'un uzerine cikar, pas ustadi stockton burda asist hanesine 1, malone ise guzel bir mid-range ile sayi hanesine 2 puan yazdiracaktir.

    3) roll'dan sonra pf malone'dan ayrilmaz, pg de malone ile birlikte pickte kalir, sonuc, stockton bos 3'lugu sokarken karsi takimin pg'si malone'un pickinden dolayi kendine 3 saniye boyunca gelemez.

    4) pick n roll'dan sonra, pf stockton'un uzerine gider, pg malone ile kalir, ancak malone'ye top geldiginde bir ikili sikistirma denenir. bu en ise yarayacak metod gibi gozukse de, degildir. neticede malone nba'in en iyi pas yapan uzunlarindan biridir ayni zamanda. ve ne yaziktir ki (rakip acisindan), utah'ta jeff hornacek veya ne bileyim bryon russell gibi ceza aticilari vardir. top bunlardan birine cikarildiginda rakip potada 3 sayi anlamina gelir.

    dogru kullanildiginda basit, ancak tehlikeli bir silahtir, hele elinde malone ve stockton gibi iki adam varsa, bunu kullanmayacaksin da neyi kullanacaksin...
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap