5 entry daha
  • bu kadının cinayeti, polisi aramaya zahmet etmeyen 38 görgü tanığıyla özdeşleşmiş ve ünlenmiş olsa da, sonradan kardeşinin çektiği witness isimli belgeselde işin o kadar da basit olmadığı ortaya çıkmıştır. 38 görgü tanığının çoğu aslında sadece kulak tanığıdır ve çığlıkların bir kadından mı yoksa kediden mi geldiğini bile ayırt etmemişlerdir. dahası komşulardan biri durumu fark edince kitty'nin yanına koşmuş ve kitty onun kollarında can vermiş. polisi aradıklarını ama polisin detay sormadan kapadığını söyleyen komşular da cabası.

    hatta söylenene göre, the new york times'ta olayı haberleştiren yazar bu tür bazı ayrıntılara eriştiği halde hikayeye uymadıkları için yer vermemiştir. sonunda herkesin gözü önünde öldürülmüş ve kimsenin umrunda olmamış bir kadın portresi çizilerek "ne ara bu hale geldik" hikayesi olmuştur kitty genovese.

    katili winston moseley ise buz gibi bir psikopattır ve hırsızlıktan yakalandığı sırada cinayeti de laf arasında kabul edivermiştir. daha sonra hapisten kaçıp tekrar yakalanmış, tüm bu süreç içinde en ufak bir heyecan veya korku gösterdiği an ise olmamıştır. bu sene 81 yaşında tahtalı köyü boylamıştır.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap