8 entry daha
  • tamamen ölü bir şehir. gezilecek bir yeri olmayan, dev hortumu ile meşhur, insanları ile göz göze geldiğinizde istisnasiz size gülümseyip selam veren gerçekten sıcakkanlı insanların yaşadığı, toplu taşımanın akşam beşe kadar çalıştığı ve sadece evsizlerin looserların kullandığı, yürüyüş için bile arabayla mall'lara gidip içeride yürüyüp arabasıyla evine geri dönen insanların yaşadığı, oklahoma city thunder adlı nba takımı olan, oklahoma state university ile university of oklahoma üniversite takımlarının amerikan futbolu maçında bütün şehrin tamamen maça kilitlendiği bir şehir. ne aradığınıza göre değişir bu şehir. hareketli bir yerde yaşamak isteyen kesinlikle uğramasın. ingilizce öğrenmek isteyen kişiler için ise tavsiye edebilirim çünkü herhangi bir yerde herhangi bir kişiyle tanışmak konuşmak istediğinizi söylediğinizde olumsuz cevap almanız çok düşüktür. direk uçuş yoktur. new york, chicago gibi direk uçuş olan yerlerden aktarma yapılabilir.

    kış aylarında ikide bir hortum tatbikatı yapılır. her kapalı yerde, zemin katın altına doğru mutlaka sığınakları vardır. adamlar hortum bölgesinde olduklarından her ihtimali düşünüp binalara sığınak yapmışlar. kendimize baktığımda aradaki mantalite uçurumunu daha net görebiliyorum.

    bu şehir ile ilgili başıma gelen en ilginç olay ise şudur ki beş yıldır türkiyede yaşayan bir amerikalıya burada kaldığımı söylediğimde "yozgat of america" demesi bu şehri yeteri kadar özetlemiştir.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap