1 entry daha
  • guney amerika kitasinin avrupai olmakla ovunen bir diger sehri.
    ulasim yollari:
    a- bulundugunuz yerden ucaga binebilirsiniz.
    b- buenos aires veya porto allegre'den direk otobus kullanilabilir. buenos aires'ten takribi 8-9 saat, digerinden 16 saat civari surmektedir.
    c- bolivya'da bir bilene danisabilirsiniz.
    d- buenos aires'ten tigre'ya otobus (45 dak.) tigre'den carmelo'ya feribot (3.5 saat) oradan montevideo'ya tekrar otobus (4 saat) seklinde de olabilir. *
    oldukca sakin bir sehir olup, kafa dinlemeye yonelik tatil anlayisi kapsaminda kullanilmasi caizdir. ziyaretcilerine oyle gez gez bitmeyecek muzeler vs. sunmaz. geldim, gordum, gidiyorum maksatli bir ziyarette 3 bilemedin 4 gun yeterli olacakken, "dur lan ne sevimli yermis burasi surada rio del plata'ya karsi bir sigara iceyim, sonra giderim" diyenlerin oturduklari yerde kis uykusuna yattiklari da (ki yari kure itibariyle yaz uykusu olarak adlandirilmasi daha makul) gozlemlenmistir. belirtmeden gecmemek lazim; kendileri hakkinda ortaya atilan "guney amerika'nin miamisi" iddialari kulliyen yalandir. onun yerine, "kitanin buenos aires'te bulunan teatro colon'dan sonra en buyuk ikinci tiyatrosu olan teatro solis'i bunyesinde barindirir" denirse o zaman olur.

    kaptanin seyir defterine ek:
    hamburgesa completa adi altinda dunyanin en lezzetli burgerleri satilmaktadir sokaklarinda. olamaz boyle bir lezzet. ayni bufelerden chorizo nam sosisimtrak hedeyi de edinmeli, yemelidir eger ki yol bir kere dusmusse.
    ayrica bir brezilya olmasa da sokakta yururken kadinlarinin guzelligine hayran hayran takilip kalmamak oldukca zor olan bir sehirdir bu serefsiz.
    (bkz: uzatiyorum muntazaman)
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap