9 entry daha
  • filmle ilgili ufak bir arastirma yaptiginizda; -kanaatimce son derece ilginc bir sekilde- "fazla uzun", "city of god 'un tirnagi bile degil" yahut "ne yani elin suclusuyla empati kurup,ona acimak mi lazim" elestirilerinin ekseriya amerikan vatandaslarindan, "daginik olmus" , "soundtrack daha iyi olabilirdi" gibi elestirilerin ise dunyanin diger milletlerine mensup sinemaseverlerden gelmis oldugunu gorebilirsiniz.
    daginik,yan hikayelerin takipcisi olmayan bir film olmasi; "bakin burada bunlar oldu" deme amaciyla cekilmesinden kaynaklanmakta ise de ne goruntuler ne de hikayenin pek cok yerinde bu amac kolaya kacmanin bir bahanesi olarak suistimal edilmemistir. doktor herkese hikayesini sormaktadir zira doktor orada "turist" olmaktan oteye gitmesi mumkun olmayan biridir; onlardan degildir, onlara yardim etme arzusundadir ve bu yardim etme arzusuna mahkumlarca verilen iyiniyetli cevap; samimiyetleridir.
    doktor drauzio varella hikayeleri filme cekmeden once oldukca degistirdiklerini;mahkumlarin kendilerini filmde tanimalarina olanak birakmadiklarini soylemistir; amaclari onlari desifre etmek degil,olanlarin anlatilmasi gerektigine duyduklari inanc icin ugrasmaktir.
    nihayetinde 10 uzerinden 10 bir film olmasa da; amaci dusunulerek,kendi kosullarinda elestirilmesi gereken "iyi" bir filmdir en azindan.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap