5 entry daha
  • generation iron'dan sonra izleyince, kızgın kumlardan serin sulara gibi bir şey oluyor.

    generation iron'da ne kadar vücutçu profilinden tiksiniyorsanız, sıradan bir insan olarak göz zevkiniz ne kadar bozuluyorsa; pumping iron'da da o kadar "vücutçu" profiline yakınlaşıyor ve göz banyosu yapıyorsunuz.

    belgeselde anlatılanlardan bir kısmı için "kurgu" deniliyor, bunun böyle olabileceğini, izlemeden önce bile tahallül edebiliyorsunuz. ancak kurgulanmasının pek de mümkün olmadığı şeyler de vardı, örneğin arnold'ın etrafına saçtığı enerji...

    arnold sadece şampiyon değil, aynı zamanda efsane olmuş bir adam ve bunun tek nedeni 7 kez mr.olimpia olması olamaz.

    açıkçası, arnold' ın neden bu kadar dillere destan olduğunu anlayamazdım. sanırım benim aklımda terminatör ve sonrasındaki yaşlanma süreci olduğu için ona bakış açım önyargılarla doluymuş.
    hatta ben arnold'ın aslında vücutçu olduğunu bile bilmezdim eskiden... sanırım kendisini terminatör filmi ile tanımıştım, o zamanlar ufaktım tabi.

    bu belgeselle kendisini biraz daha tanıma şansım oldu ve anladım ki, onun alametrifarikası simetrik koca vücudu değil, onun dışa dönük yapısı, kadınlarla arasının iyi olması, insan ilişkilerindeki başarısı, kafasının çalışması, etrafa saçtığı o hayranlık uyandırıcı enerjisi ve kazanmayı bilmesiymiş.

    arnold, şimdinin vücutçuları gibi "bir şey olamadım bare vücutçu olayım" dememiş de, sanki tanrı onu gerçekten bu iş için yaratmış; fakat arnold bununla yetinmemiş ve kendisine başka özellikler katmış gibi...

    neden idol olduğunu, neden efsane olduğunu şimdi daha iyi anladım.

    ve bana kalırsa, o da kendisinden sonra türeyen hiçbir vücutçuyu samimiyeti ile beğenmemiştir bile.

    kendisi ile ilgili şöyle bir video yapmışlar;
    https://www.youtube.com/watch?v=nvlgqj8tvxe ve belki bu belgeseli izlemeden önce "arnold nasıl bitmiş adlı çalışma" derdim görüntülerle ilgili. şimdi ise "efsane" görüyorum. hiç bitmemiş bir adam görüyorum. adam 70'inde bile ağırlık çalışıyor ve vücudu bence gayet iyi, çünkü bunu değerlendirirken belli kıstaslar canlanıyor insanın kafasında. normal/diğer insanlarla kıyaslamıyorsun son halini.

    buna ek olarak, o dönemin vücutları; muhtemelen o zamanlar da belli kürler kullanılıyordu ama her şey çok daha "doğala yakın" olduğu için vücutlar, günlük yaşam açısından çok daha estetik ve insanlık dahilindeymiş...
    ben o vücutları çok sevdim ama evet o güzel vücutlar o güzel atlara binip gittiler :(
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap