1 entry daha
  • hayatımda gördüğüm en "rahatsız" filmler sıralamasında ilk üçe kesin giriş yapan bir amerikan filmi olan deliverance, başka parlak işleri olmayan yönetmen john boorman'ın 1970'lerde yapılmış küçük prodüksiyonlu filmi. başrollerinde jon voight, burt reynolds, ned beatty olan deliverance'a bir macera ve psikolojik gerilim filmi denebilir mi acaba?

    dört şehirli arkadaş hafta sonu için bir nehre kano gezintisi yapmaya gelirler. nehir hilibili ve redneck bögesi olan georgia dağlarındadır, bir baraj inşaatı yüzünden birkaç ay sonra büyük bir göle dönüşecektir. şehirli çocuklar doğanın ve bamaşka kanunlar ve kurallara bağlı yaşayan bölge köylülerinin karşısında tavır almakta zorlanırlar, kano gezintisi hiç de sandıkları gibi olmayacaktır.

    oyunculuğun gerçekten de had safhada başarılı olduğu bu rahatsız film bir sineklerin tanrısı hikayesi yaşamak için illa da çocuk olmaya ve ıssız bir adaya düşmeye gerek olmadığını bize kanıtlamayı görev edinmiş gibi. görsel efekt adına hiçbir şey kullanılmamış, görüntü yönetmeni aynı zamanda senaryonun uyarlandığı romanın yazarı. özellikle kayaking, rafting gibi sporlarla uğraşanlar seyretmemeye çalışsın derim.

    bu vesile ile filmi izlememe önayak olan saruman*'a teşekkürü borç bilirim.
128 entry daha
hesabın var mı? giriş yap