1 entry daha
  • 22 ekim 2004 tarihinde bazı detayları gun ışıgına çıkmış, daha cıkmadan rpg of the year ve game of the year ödüllerini kazanmasına kesin gozuyle baktıgım, adına oyun mu desem rpg nasıl yapılır dersi mi desem ne desem bilemedigimbethesda softworks un gözbebegi.

    oyun pc ve yeni nesil konsollar** icin üretilecek ve mekan olar tamriel in başkenti cyrodiil de gececek. radiant ai adında yeni bir ai sistemi kullanılacak, bu yeni sisteme göre npc ler etrafındaki gelişen olaylara gore karar vercekler: kimle konusup konusmayacagına ne soyleyip soylemeyecegine karar vermek gibi. kendi kişisel ozelliklerine baglı olarak kiliseye gidecek, yatıp uyuyacaklar ve hatta sagdan soldan bieşeyler çalacaklarmış. yapımcılar morrowindden daha az quest oalcagını fakat eger bunu kendileri belirtmeseler kimsenin farketmeyecegini soylemişler.

    gözüme takılan başka bişey ise crossbowu(ve belki de bow and arrow haric ranged silahların tumunu) tamamen ortadan kaldırmaları. bunun icin ise "genelde oyuncularımız ranged olarak bow and arrow kullanıyorlar, crossbow gibi ranged silahlar fazla tercih edilmiyorlar. biz de orta halli birkaç ranged silah yerine sadece bow and arrow a ağırlık vererek oldukca gercekci yapmaya çalıştık" gibi bişi demişler. benim gibi crossbowdan fazlaca hazzetmeyenler icin uzucu bir haber degil bu. ayrıca oyundan cıkartılan cok onemli bir nokta ise cliff racerlar. evet oblivion da bunlar olmayacak, ne kötü*.

    eklenenler ne olacak bilemiyorum ama mw de vampir bile olabiliyorduk oblivionda da bu tip şeyler olursa o oyun tadından yenmez onu biliyorum işte.

    detaylar için: (bkz: http://www.elderscrolls.com/)
    screenshots için: (bkz: http://www.elderscrolls.com/…liv_screenshots_01.htm)
    grafikler ohannesburg dedirten cinsten.

    bethesda -bir takım buglarına ragmen (özellikle serbestlik konusunda) eşi benzeri olmayan- morrowind gibi guclu konu, kurgu ve atmosfere sahip bir oyun yaptıktan sonra, bunun devamında eger morrowindden daha guzel bir oyun cıkartmak zorunda oldugunun farkında olarak bu oyunu yapıyorsa-ki öyle gözüküyor, rpg ve serbestlik olayına son noktayı koyacaktır gibime geliyor.

    kendimi bildim bileli yeni cıkacak oyunları bekler dururum bakalım bunu kac sene bekleyecegiz.
259 entry daha
hesabın var mı? giriş yap