8 entry daha
  • filmin müziği ayrı bir efsanedir.kadir inanır'ın kadıgalı ali silvan rolünde devleştiği bir filmidir.
    son sahnesinde yokluktan alıp çıkardığı, kara paralarını aklattığı, holding kurdurduğu bacanağı rolünde bülent bilgiç'in canlandırdığı bülent alper ile diyaloğu kabadayılığın adeta tanımdır.
    bülent alper; artık dev bir holding kurmuş kendisini bataklıktan çıkarıp, sermaye veren ali silvan'ı küçük görmeye, arkasından iş çevirmeye başlamıştır.

    --- spoiler ---

    ali silvan: bütün babalar artık seni biliyor ve tanıyor, iplerini senin oynattığını sanıyorlar.

    bülent alper: evet ben oynatıyorum. sen ali silvan bacanağım, ortağım, iş hayatında ve ülkenin yönetiminde yeni bir yolun genç öncüleri olduğumuzu görmüyor musun? ülkemdeki her vatandaş verimli bir insanoğlu olacak.başarısızlıklar ve asalaklar yok olacak ve güzel bir toplum çıkacak ortaya... işte bunu ben gerçekleştireceğim.iktidara geleceğim.

    ali silvan: peki halk evet diyecek mi?

    bülent alper: diyecek! kamuoyu oluşturmanın tek yolu; doğru gözüküp insanlara söylemediklerini söylemektir, yalan olsa bile.

    ali silvan: bak bülent alper! biz var ya, niye kabadayıyız? düzenle uyum sağlayamadığımız için, kimsenin iplerimizi oynatmasından hoşlanmadığımız için, isyankar olduğumuz için. sen çok büyüdün!

    ve bülent alper'i çeker vurur.

    bülent alper: niye?

    ali silvan: içimden öyle geldi.sevmedim söylediklerini!

    --- spoiler ---
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap