1 entry daha
  • hem fa’ler hem de takası hayırlı olabilecek oyuncular için üstünkörü sezon öncesi ihtimal hesapları. bazıları mantıklı tahmin bazıları altı boş temenni… (iş yerinde çok sıkıldım)

    fa’lerden kimler takımında kalır: (restricted’lerin çoğunu yazmayacağım, kalacaklar çünkü takımlarında)
    durant, lebron, derozan, conley, wade, rondo, jamal crawford, evan turner…

    fa veya değil kim nereye gider/gitmeli

    hassan whiteside –> lakers

    al horford –> boston
    gsw’ye gelse negzel olurdu değil mi? keşke olsa (olmaz). hawks’ta kallavi bir kontrat alarak kalma ihtimali yüksek ama adam yıllardır yerinde sayan hawks’tan (14-15’i saymıyoruz tabi) gitmek isterse onu en iyi taraftarları anlar. birçok takımda muhteşem olur ama boston’a daha yakın gibi.

    dwight howard –> dallas
    dallas isteyecek ama max verecek kadar mı? görücez. orlando falan diyorlar, yok artık amk! vucevic’e düşman mısınız?

    harrison barnes –> new orleans
    bunu yazarken gsw, okc karşısında konferans finalinde 3-1 geride. dolayısıyla genel anlamda olumsuz duygular ve hayal kırıklıkları söz konusu. barnes çok para isteyecek, gsw vermeyecek gibi geliyor bana. hem barnes biraz daha ön planda olmak istiyordur. birçok takımda düzgün parça olur. gentry reyiz almak isteyebilir, kısa beşte çok iş yapar davis’in yanında.

    pau gasol –> lakers
    geçmişi yad edip, tatsızlıkları unutup kobe gibi lakers formasıyla bırakmayı aklından geçirebilir. 20-25 dk oynasa yeter, 4 ve 5’te de süre alır, gençlerin önünü de tıkamaz falan.

    nicolas batum –> memphis
    batum bu sene toparladı kendini, jordan takımda kalmasını ister tabi ki onun da aynı şeyi istemesi muhtemel. ama sürpriz olarak belirteyim, memphis’e çok yakışır.

    ryan anderson –> detroit (plase houston)

    derrick rose –> brooklyn nets (aşırı tahmin, hiçbir dayanağım yok)

    üzerindeki baskıyı minimuma indirip istediği oyunu oynama şansı verir nets’e gitmek. tabi kontrat sezonu ve kendisi kayserili moduna girmiş durumda biraz o yüzden hiç baskı olmaması söz konusu değil tabi. (artık önemli olanın ailesi ve onların geleceği olduğunu söyleyerek para için soyunuruma getirmişti geçenlerde)
    ilaveten yıllarca aynı yerde sayan eski hawks gibi bir ileri bir geri sikko sezonlar geçirmektense bir sil baştana ihtiyaçları var bulls’un. onlar için de hayırlı olur.

    joakim noah –> miami
    yukarıda söylediklerimin bir kısmı noah için de geçerli, hem yönetimin kararlarını falan da beğenmediğini dile getiriyordu bugün, “taraftar” gibi değil de profesyonel gibi düşünürse gitmesi gerekir. dallas howard kekosunu alamazsa noah’a da saldırır. gerçi al jeff’e falan da saldırırlar amk 10 cm uzun olsam bana bile saldırır cuban. ama hassan’ı kabetmiş bir miami’ye uygun olabilir. düşük kontrata sas veya gsw’ye gitmesi de mümkün ama henüz o yaşlarda değil, tekrar sürekli oynayıp biraz ön planda olmayı isteyecektir. maçta 2 sayı atsa da 10 sayının asistini yapmazsa rahat edemiyor adam.

    bismack biyombo –> houston
    opsiyonunu kullanmayıp serbest kalacak kesin. p.off’ta çektiği dikkatle gaza gelip çok para isteyecek muhtemelen. bugün bir yerde 20m’lerden falan bahsedildiğini okudum, cap artıyor diye gökten para mı yağıyor amk, biyombo’ya da max verirlerse oturup ağlayalım artık. ki adamı severim, bu sene çok gösterme şansı olmasa da kendin geliştirdi, şut falan da atabiliyor aslında ama hiç sevmediğim casey kendisine sadece işini yap fazlasına gerek yok diyerek sezon başında süper motive cümleleri kurdu. vizyonunu sevdiğim… howard’ı kaybedince her yere saldıracak houston, kimseyle anlaşamayıp gereğinden fazla para vererek biyombo’yu alıp capela ile birlikte şehirdeki barların falan kapısına koruma olarak yerleştirebilir.

    festus ezeli
    biyombo 2.0… biri çıkıp gereğinden fazla para verecek, gsw’de aklı başındaysa karşılamayacak. houston, dallas, lakers peşinde olur ama yukarıdaki diğer tahminlerim tutarsa ortada kalacak. sdfjsfdsf takım bulamadım bu herife, bunu da gsw’nin onu tutacağına yoralım.

    marvin williams –> portland
    bu sene çok iyi piyasa yaptı. sf/pf arayan her takım peşinde koşar. portland kapar.

    terrence jones –> washington
    hayal kırıklarına sıkat hocayla yenilerini ekleyecek washington, bu yaz baya bir fa peşinde koşup büyükbaşlardan eli boş dönecek muhtemelen. sonra mecburen takasa girip, bir iki pick’i de dahil edip düzgün bir dört numara almaya çalışacaklar. ki muhtemelen onu da alamayacaklar. houston’da nedense hiç sevilmeyen ve sakatlıktan kurtulamayan terrence jones’u alıp yollarına devam ederler.

    sacramento temennilerim
    lance stephenson, michael beasley, josh smith ve dion waiters
    olum şu adamlar da gelirse oluşacak takımı gözünüzün önüne getirin bir saniye. hemen gider formalarını alırım, 82 maçlarını da izlerim (gerçi 3 maç falan maç başlamadan hükmen yenik sayılabilirler)
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap